2 years ago

Kies voor een nostalgische sfeer met ornamenten en en suite deuren

We kunnen nu eenmaal niet allemaal een oud grachtenpand, een oude boerderij of een monumentaal pand kopen of huren. Wat dergelijke woningen zo charmant maakt, zijn de vele originele details die bewaard zijn gebleven. Denk hierbij aan ornamentenplafonds, marmeren schouwen, parketvloeren en een ensuite. Deze prachtige elementen zorgen voor die warme en chique stijl die in nieuwbouwwoningen veelal ontbreekt.

Toch is het mogelijk om deze sfeer in een moderne woning te creëren. Hoge plafonds of niet, ornamenten kunnen door een professioneel bedrijf worden aangebracht of bij de doe-het-zelver worden gekocht. Schouwen zijn los verkrijgbaar, maar kunnen ook op maat worden gemaakt. Dat u een parket- of laminaatvloer kunt (laten) plaatsen hoeven we u niet uit te leggen, maar wist u dat ook het aanbrengen van een kamer en suite tot de mogelijkheden behoort?

Natuurlijk is het geweldig als er in uw woning een originele kamer en suite bewaard is gebleven, maar het voordeel van er zelf één laten plaatsen, is dat u deze geheel volgens uw eigen wensen en smaak kunt laten vervaardigen. Modern of klassiek, voorzien van en suite deuren met facet geslepen glas of glas in lood, uitgevoerd met kasten en planken, of wellicht een bibliotheekkast.

Wanneer u ervoor kiest een professional de ensuite voor u te laten maken, zal hij eerst bij u langskomen voor een oriënterend gesprek waarin u uw wensen kenbaar maakt. Vervolgens zal de specialist een ontwerp maken, geheel conform uw wensen en budget. Pas nadat u helemaal tevreden bent kan er worden gestart met de daadwerkelijke vervaardiging.

Wat natuurlijk ook mogelijk is, is dat er in uw woning een ensuite aanwezig is die nodig gerestaureerd moet worden omdat deze niet mooi meer is, of omdat deze niet past bij uw smaak of stijl. Ook in dergelijke gevallen kunt u een beroep doen op een kamer en suite specialist. Hij kan schade repareren of de ensuite van geheel nieuwe en suite deuren en of glas voorzien. Zo is uw kamer en suite weer als nieuw of heeft deze eindelijk de uitstraling die past bij uw interieurstijl. Kortom, er zijn dus tal van mogelijkheden om uw (nieuwe)woning van een sfeervolle en nostalgische sfeer te voorzien!

2 years ago

En suite deuren met glas in lood, ultieme sfeermaker

Herkent u dit? U heeft veel tijd gestopt in het inrichten van uw woning. U heeft nagedacht over de stijl, het kleurgebruik het de indeling. Er is tijd gestopt in het afstruinen van diverse woonboulevards, het vergelijken van meubilair en woonaccessoires en het uitzoeken van bijpassende muurverf of behang. Na te hebben geklust, het lange wachten op het nieuwe meubilair en het zoeken van de juiste plekken voor de diverse accessoires, zit het werk er op. Het interieur en de styling zijn klaar. Hoewel het ongetwijfeld een enorme verbetering is ten opzichte van het vorige interieur, is het mogelijk dat het eindresultaat niet is wat u ervan had gehoopt. Er ontbreekt iets, het voelt nog niet af, of niet warm en behaaglijk genoeg. Knap frustrerend, want u heeft er een hoop tijd, energie en geld ingestoken.

Hoe gaat u dit nou oplossen? Geeft u het op, of gaat u op zoek naar de ontbrekende schakel? Mocht uw budget het toelaten, dan is wellicht het laten plaatsen van een kamer en suite dé oplossing. Door uw kamer doormiddel van schuifdeuren met aan de linker- en rechterkant kasten op te delen, ontstaan er als het ware twee aparte ruimtes. Dit zorgt al direct voor een warme sfeer. Leuk is om de ene kant als zithoek of tv kamer te gebruiken en de andere kant als eetkamer. Ziet u het al voor zich dat u tijdens een etentje met vrienden de en suite deuren sluit en zo een gezellige en intieme sfeer creëert. Door te kiezen voor en suite deuren met gekleurd glas in lood of facet geslepen glas wordt deze sfeer nog meer benadrukt.

Om u meer duidelijkheid te geven over wat de mogelijkheden zijn, is het wellicht een idee een afspraak te maken met een ervaren vakman en specialist op het gebied van ensuite bouw. Hij kan al uw vragen beantwoorden en uw wensen vertalen naar een ontwerp volledig op maat. Een professional zal altijd gebruik maken van eersteklas materialen en de ensuite geheel conform uw wensen en budget vervaardigen. Er is geen betere sfeermaker denkbaar dan een kamer en suite. Informeer eens naar de mogelijkheden en overweeg of een ensuite voor u de ontbrekende schakel is.

2 years ago

Een ensuite met en suite deuren maken uw woning pas echt compleet

Wie wil het niet? Een warme en gezellige sfeer in huis. Niets is toch fijner dan thuis komen in een huis dat ook echt als thuis aanvoelt. De meeste mensen besteden dan ook best wat aandacht aan het interieur en de uitstraling van hun woning. Het gebruik van kleur, bijpassend meubilair en woonaccessoires zijn hier een goed voorbeeld van. Ook verlichting speelt een belangrijke rol. Wanneer een ruimte niet goed verlicht is, of niet over sfeerverlichting beschikt, toont deze al snel donker en ongezellig. Toch komt het voor dat wanneer al deze elementen aanwezig zijn, er iets lijkt te ontbreken. In dit artikel een tip voor het creëren van de ultieme sfeer in iedere woning.

Enig idee wat een kamer en suite is? De meeste mensen zullen vast wel weten wat dit is, maar voor wie er nog niet eerder van gehoord heeft, volgt hier wat uitleg.
Vroeger was het gebruikelijk de woonkamer op te delen in twee aparte ruimtes wat de voor- en achterkamer genoemd werd. Dit opdelen gebeurde doormiddel van een ensuite met en suite deuren. Dit was als het ware een scheidingswand. Een ensuite bestaat uit schuifdeuren met aan zowel de linker als rechterkant kasten. Door de deuren te sluiten ontstonden er twee aparte ruimtes en door deze te openen juist weer één geheel. Het lijkt er nu op dat een ensuite slechts een praktische reden had, maar was naast praktisch ook zeer decoratief. Er werden vaak prachtige details in aangebracht en de en suite deuren werden in veel gevallen voorzien van gekleurd glas in lood of facet geslepen glas. Dit gaf de ensuite een schitterende uitstraling.

Hoewel dit oude gebruik helaas uit de mode raakte en alleen nog terug te vinden is in oude woningen, is de kamer en suite sterk in opmars. Het is namelijk mogelijk in iedere woning een ensuite aan te laten brengen. Uiteraard dient hiervoor een echte vakman te worden ingeschakeld die de ensuite van A tot Z op maat maakt. Het voordeel hiervan is dat de ensuite volledig volgens uw wensen ontworpen en vervaardigt kan worden. Wanneer de ensuite eenmaal is geplaatst is al snel merkbaar wat een enorme sfeermaker het is en hoe warm de uitstraling van uw woning is geworden. Kortom, indien u op zoek bent naar een unieke sfeermaker die uw woning doet stralen, kies voor een ensuite op maat!

Lees Meer:- http://www.kamerensuitespecialist.nl/restauratie

2 years ago

En suite deuren, ook in een moderne woning

Door de jaren heen is de bouwstijl flink veranderd. Waar men vroeger veel meer details en sierlijke elementen toepaste, is de modernere bouw meer simplistisch. De hoge plafonds zijn verdwenen, de marmeren schouwen hebben plaatsgemaakt voor radiatoren en de eens zo populaire kamer en suite zien we ook haast niet meer terug. Gelukkig zijn er nog wel oude woningen waarin dergelijke elementen bewaard zijn gebleven, maar deze woningen zijn zeer in trek en hier hangt dan ook vaak een pittig prijskaartje aan.

Breng sfeer in uw woning

Wilt u de sfeer van weleer in uw woning doen herleven, het kan. Er zijn diverse vaklui die zich hier volledig in hebben gespecialiseerd. Door het gebruik van eersteklas massief hout en andere materialen, kunnen zij een kamer en suite voor u maken, volledig op maat. Het voordeel hiervan is dat u deze kunt laten vervaardigen geheel volgens uw wensen. U kunt kiezen voor een jaren 30 stijl of een meer klassieke uitvoering. Daarnaast heeft u keuze uit nog tal van andere afwerkingen. Kiest u voor facetglas, (gekleurd) glas in lood, open kasten, gesloten kasten, een bibliotheekkast, bossing panelen of een andere uitvoering? De ruimte in uw woning wordt opgemeten en al uw wensen worden uitvoerig begesproken. Vervolgens wordt er een ontwerp gemaakt en indien u hiermee akkoord gaat, kan het vervaardigen van de en suite met bijpassende en suite deuren beginnen.

De finishing touch

Ook de uiteindelijke afwerking is geheel aan u. Zo kunt u de ensuite in iedere gewenste kleur te laten schilderen. Kiest u voor een basis kleur, of wilt u er een echte eyecatcher van maken door de ensuite en en suite deuren van een opvallende kleur te laten voorzien? Wanneer u gekozen heeft voor deuren met gekleurd glas in lood, is het mooi het houtwerk van een bijpassende kleur te laten voorzien. Een andere optie is de vakken en planken van eventuele aanwezige kasten in een contrasterende kleur te laten schilderen. Hierdoor laat u de ensuite nog meer opvallen. Kortom, u kunt de ensuite zo laten vervaardigen dat deze perfect past bij uw interieur en smaak zodat u nog jarenlang plezier heeft van uw kamer en suite!

2 years ago

En suite deuren voor een warme sfeer in uw woning

Er zijn diverse factoren die de sfeer in uw woning bepalen. Een groot deel daarvan is natuurlijk uw interieur en de kleurkeuze. Uw meubilair is praktisch en onmisbaar, maar is ook een deel van uw persoonlijkheid. Het zegt wat over uw smaak en de stijl waarin u zich prettig voelt. Toch kan het zijn dat u ondanks het juiste meubilair met bijpassende accessoires iets ‘’mist’’.

Echte sfeermaker

 

Heeft u weleens aan een kamer en suite gedacht? Helaas zien we deze sfeer verhogende elementen alleen terug in vooroorlogse woningen. Het werd vooral gebruikt om een ruimte in tweeën te delen. Zo ontstond er een voor- en achterkamer die middels het sluiten van de en suite deuren van elkaar gescheiden konden worden. Dit was niet alleen heel praktisch, maar creëerde ook een warme sfeer. De meeste en suite deuren werden voorzien van facetglas of glas in lood en sierlijke elementen en panelen. Ook werden er boekenkasten en vakken aangebracht waardoor er extra opbergruimte ontstond. Helaas zijn nieuwere woningen niet van dergelijke fraaie ensuite elementen voorzien. Eeuwig zonde natuurlijk. Oude woningen waarin de originele ornamenten intact zijn gebleven, zijn dan ook zeer in trek.

Ensuite bij u thuis

 

Toch is het wel degelijk mogelijk om een ensuite in uw woning te laten plaatsen. Door te kiezen voor een echte vakman, kunt u de ensuite geheel op maat laten maken. Een vakman zal eerst bij u thuis langskomen om al uw wensen en de mogelijkheden te bespreken en de ruimte op te meten. Vervolgens zal hij met eersteklas hout de ensuite vervaardigen, geheel passend bij uw interieur, wensen en budget. Daarnaast is het ook mogelijk een bestaande kamer en suite te laten restaureren. Zo kunt u schade laten herstellen, bestaande deuren van nieuw glas laten voorzien, of de schuifdeuren indien nodig geheel opnieuw laten vervaardigen.

Goede investering

Met een kamer en suite in uw woning creëert u niet alleen meer sfeer, het geeft uw woning ook meer waarde. Dergelijke elementen zijn nu eenmaal graag gewild en zal uw woning dan ook in waarde doen stijgen. Het kiezen voor een ensuite is dus een goede keuze, ook op de lange termijn. 

2 years ago

En suite deuren voor een warme sfeer in uw woning

Er zijn diverse factoren die de sfeer in uw woning bepalen. Een groot deel daarvan is natuurlijk uw interieur en de kleurkeuze. Uw meubilair is praktisch en onmisbaar, maar is ook een deel van uw persoonlijkheid. Het zegt wat over uw smaak en de stijl waarin u zich prettig voelt. Toch kan het zijn dat u ondanks het juiste meubilair met bijpassende accessoires iets ‘’mist’’.

Echte sfeermaker

 

Heeft u weleens aan een kamer en suite gedacht? Helaas zien we deze sfeer verhogende elementen alleen terug in vooroorlogse woningen. Het werd vooral gebruikt om een ruimte in tweeën te delen. Zo ontstond er een voor- en achterkamer die middels het sluiten van de en suite deuren van elkaar gescheiden konden worden. Dit was niet alleen heel praktisch, maar creëerde ook een warme sfeer. De meeste en suite deuren werden voorzien van facetglas of glas in lood en sierlijke elementen en panelen. Ook werden er boekenkasten en vakken aangebracht waardoor er extra opbergruimte ontstond. Helaas zijn nieuwere woningen niet van dergelijke fraaie ensuite elementen voorzien. Eeuwig zonde natuurlijk. Oude woningen waarin de originele ornamenten intact zijn gebleven, zijn dan ook zeer in trek.

Ensuite bij u thuis

 

Toch is het wel degelijk mogelijk om een ensuite in uw woning te laten plaatsen. Door te kiezen voor een echte vakman, kunt u de ensuite geheel op maat laten maken. Een vakman zal eerst bij u thuis langskomen om al uw wensen en de mogelijkheden te bespreken en de ruimte op te meten. Vervolgens zal hij met eersteklas hout de ensuite vervaardigen, geheel passend bij uw interieur, wensen en budget. Daarnaast is het ook mogelijk een bestaande kamer en suite te laten restaureren. Zo kunt u schade laten herstellen, bestaande deuren van nieuw glas laten voorzien, of de schuifdeuren indien nodig geheel opnieuw laten vervaardigen.

Goede investering

Met een kamer en suite in uw woning creëert u niet alleen meer sfeer, het geeft uw woning ook meer waarde. Dergelijke elementen zijn nu eenmaal graag gewild en zal uw woning dan ook in waarde doen stijgen. Het kiezen voor een ensuite is dus een goede keuze, ook op de lange termijn. 

2 years ago

En suite deuren voor een warme sfeer in uw woning

Er zijn diverse factoren die de sfeer in uw woning bepalen. Een groot deel daarvan is natuurlijk uw interieur en de kleurkeuze. Uw meubilair is praktisch en onmisbaar, maar is ook een deel van uw persoonlijkheid. Het zegt wat over uw smaak en de stijl waarin u zich prettig voelt. Toch kan het zijn dat u ondanks het juiste meubilair met bijpassende accessoires iets ‘’mist’’.

Echte sfeermaker

 

Heeft u weleens aan een kamer en suite gedacht? Helaas zien we deze sfeer verhogende elementen alleen terug in vooroorlogse woningen. Het werd vooral gebruikt om een ruimte in tweeën te delen. Zo ontstond er een voor- en achterkamer die middels het sluiten van de en suite deuren van elkaar gescheiden konden worden. Dit was niet alleen heel praktisch, maar creëerde ook een warme sfeer. De meeste en suite deuren werden voorzien van facetglas of glas in lood en sierlijke elementen en panelen. Ook werden er boekenkasten en vakken aangebracht waardoor er extra opbergruimte ontstond. Helaas zijn nieuwere woningen niet van dergelijke fraaie ensuite elementen voorzien. Eeuwig zonde natuurlijk. Oude woningen waarin de originele ornamenten intact zijn gebleven, zijn dan ook zeer in trek.

Ensuite bij u thuis

 

Toch is het wel degelijk mogelijk om een ensuite in uw woning te laten plaatsen. Door te kiezen voor een echte vakman, kunt u de ensuite geheel op maat laten maken. Een vakman zal eerst bij u thuis langskomen om al uw wensen en de mogelijkheden te bespreken en de ruimte op te meten. Vervolgens zal hij met eersteklas hout de ensuite vervaardigen, geheel passend bij uw interieur, wensen en budget. Daarnaast is het ook mogelijk een bestaande kamer en suite te laten restaureren. Zo kunt u schade laten herstellen, bestaande deuren van nieuw glas laten voorzien, of de schuifdeuren indien nodig geheel opnieuw laten vervaardigen.

Goede investering

Met een kamer en suite in uw woning creëert u niet alleen meer sfeer, het geeft uw woning ook meer waarde. Dergelijke elementen zijn nu eenmaal graag gewild en zal uw woning dan ook in waarde doen stijgen. Het kiezen voor een ensuite is dus een goede keuze, ook op de lange termijn.