2 years ago

Wanneer kan ik met pensioen?

Hallo, ik ben Rien en ik ben 36 jaar oud. Ik heb eigenlijk mijn hele pensioen al uitgedacht. Ik heb altijd een wereldreis willen maken. Natuurlijk weet ik niet of ik op die leeftijd alles nog zo goed aan kan. In verre landen zit je natuurlijk te kijken met allerlei rare ziektes. Tuurlijk kun je je er voor inenten, maar wie weet op die leeftijd.  Ik hoop dat ik tegen die tijd nog steeds zo fit ben. Ik ben wel voor mijn stages naar het buitenland geweest.

Maar altijd binnen Europa gebleven. Ik verdien erg goed met mijn baan, en weet daarom dat ik straks ook gewoon echt het geld er voor heb om een reis te maken. Ik wil hagelwitte stranden zien. Geweldige berg gebieden, en sowieso natuurlijk gebieden over het algemeen. Als ik dat heb gedaan, die reis, dan heb ik ook gedaan wat ik altijd wou doen. Dus dan vind ik het niet erg om thuis te zitten. Er zijn altijd genoeg dingen te doen.financialadvisor

En als ik tegen die tijd kleinkinderen heb kan ik natuurlijk ook voor oppas opa spelen. Maar wanneer kan ik met pensioen ? Wanneer mag ik met pensioen eigenlijk? Want mocht ik eerder met pensioen kunnen. Is dat natuurlijk mooi meegenomen. Hoe fitter hoe beter. “wanneer met pensioen berekenen”, daarop zocht ik op google. Maar ben niet echt veel wijzer geworden. Dus heb ik een pensioenadviseur gezocht. Het lijkt mij ook wel wat, pensioenadviseur worden. Als pensioenadviseur help je mensen hun toekomst te plannen.

Toch best een mooie gedachte! Tuurlijk veel op financieel gebied, maar alsnog. Ik dacht er eerst aan om mijn pensioen zelf te regelen. Zelf pensioen regelen is een hels karwei! Ik heb wel het geprobeerd, bij “zelf pensioen regelen ing”. Ik heb gekeken op de site, hoe je dingen kunt regelen. Maar dit is niet echt mijn vakgebied. Gratis pensioen zou ideaal zijn, maar ik heb toch er hulp bij nodig.. En natuurlijk moet je altijd je eigen geld ervoor inleggen. Je spaart het tenslotte zelf. Ik hoop dat mijn pensioenadviseur mij kan helpen, om te kijken wanneer ik met pensioen kan!

2 years ago

Wanneer met pensioen gaan, aangezien ik m’n fiets al niet eens meer kan vinden

Een tijdje terug was ik bij een vriend op bezoek geweest. We waren een dagje uit geweest naar het theater en hebben ergens heerlijk gegeten. Het was een erg gezellige middag en avond geweest. We hadden weer bijgepraat, want we hadden elkaar alweer een tijdje niet meer gezien. Die vriend is pensioenadviseur, dus ik had gelijk m’n papieren meegenomen, zodat hij me kon helpen met het berekenen van m’n pensioenleeftijd. De vraag wanneer met pensioen gaan mogelijk is voor me, hield me namelijk al een tijdje bezig. En aangezien ik in het onderwijs zit, wilde ik ook wat meer weten over wanneer met fpu gaan mogelijk is. Maargoed, dat is allemaal goed gekomen.

In ieder geval, hij woont in Amsterdam, dus ik moest een stukje met de trein vanuit m’n eigen woonplaats, Arnhem. Ik had m’n fiets in de ondergrondse parkeertunnel staan bij het station. Toen ik ‘s avonds naar huis ging, had ik wat vertraging. Eindelijk was ik weer in Arnhem aangekomen en het was al vrij laat in de avond. Ik ging richting de fietsentunnel, maar wat zag ik nu? De ingang van de tunnel was er niet meer! Nee, het was geen sneeuw of een soort gelijke oorzaak.Financial-Advisors

Nee, het was letterlijk verdwenen. Er stonden hekken om heen en het was plotseling een bouwterrein geworden. Hoe kon dit in 1 dag en nacht tijd nou zo snel gebeuren? Had ik de aankondiging ervan gemist soms? Dan zou er toch wel een enorm bord moeten staan waarop staat dat er een verbouwing plaats ging vinden? Nou, vreemd hoor. Ik dus zoeken naar een andere ingang.

Ze kunnen toch moeilijk de boel dichtgooien en de fietsen die daar gestald zijn er maar gewoon in mee begraven? Nou, blijkbaar kon dat wel. Er was nergens een ingang te bekennen. Echt vreemd zeg…. Ik ben maar wat verdwaasd rond gaan lopen en uiteindelijk merkte een service medewerker dit op. Hij kwam naar me toe en vroeg wat ik zocht. ‘M’n fiets die in de ondergrondse staat!’ antwoordde ik. Hij moest lachen en wees me op de nieuwe ingang voor de fietsenkelder. Gelukkig, kon ik toch nog naar huis fietsen.