2 years ago

Westward Group Advisors for Tax and Estate Planning: Skatt strategi

Westward Group Advisors for Tax and Estate Planning: Skatt strategi

 

Skatt strategi: Ändra TFSA konton är inte en stor sak

 

Överföring av skattefria sparkonton (TFSAs) och beskattning av gemensamt ägda fastigheter var bland de ämnen som tas upp i den senaste omgången av läsaren bokstäver. Här är vad de ville veta.

 

Fråga: i början av skattefria sparkonton (TFSAs) enkelt jag helt pengar till GICs, en strategi som jag sedan dess har övergett. Jag vill nu flytta de tidiga investeringarna i fonder, antingen vid samma institution eller möjligen någon annanstans. Behöver du en annan typ av TFSA-konto för att börja köpa aktier eller fonder? Kan du helt enkelt flytta pengar från en institution eller konto till ett annat? Ändras något när det gäller bidrag rum om jag byter?

 

A: TFSA överföringar är inte ovanliga och har ingen inverkan på TFSA rum, säger Doug Carroll, vice ordförande i skatt och estate planering för Invesco Canada Ltd. Om ditt nuvarande konto inte tillåter det och företaget du med inte har en som innehar aktier eller fonder, kan du överföra till en emittent som gör. Det är förmodligen bättre att dra tillbaka pengar från en TFSA och recontributing det till en annan, att riskera att overcontribution straff. Det är upp till TFSA emittenter att försäkra att överföringen kan genomföras direkt, och var kommer att ha en form för ändamålet,"sade Carroll. "O m du väljer att flytta till en annan emittent, två motsvarar för att säkerställa överföringen uppstår som det var tänkt."

 

Fråga: Jag är förvirrad över realisationsvinster undantag i samband med gemensamt ägande. I 10 år, har jag ägt en lägenhet i Ontario med min mor som bor där året runt. Jag har också ägt ett hus i Montreal i 20 år. Kan du berätta vad som händer när hon flyttar in i ett hem, eller dör, och lägenhet blir sålt? Det är troligen fördubblats i värde sedan köp för $350.000, men mitt Montreal hem har uppskattat mer.

 

A: du bor inte i fastigheten du äger gemensamt med din mor, så att du inte skulle omfattas av principal-residence undantaget för din del av fastigheten. Hennes andel skulle vara när du väljer att sälja. Så halv uppskattning skulle hänföras till du för skatteändamål och reavinstskatt skulle gälla till 50 procent av detta belopp.

 

2 years ago

Westward Group for Tax and Estate Planning Advisors Tokyo Paris Review: Tips For å kjøpe et hjem i 2015

Mange huseiere vil fortelle deg at de inn og avsluttet eiendomsmarkedet flere ganger før du gjør det endelige tilbudet og lukking på deres hjem. Som kjøper, du ER ikke alltid knyttet til en tidsramme, prioriteringer kan skifte og uventede ting skje som kunne forsinke kjøpe et hjem. Begynnelsen av et nytt år er en flott tid å vurdere dine mål og løsninger for år fremover, så hvis du tenker på å kjøpe et hjem og vil 2015 året du tar spranget, her er noen tips for å hjelpe deg å holde afloat i dagens marked.

Potensielle kjøpere er vanligvis handle online, og gjennomgå flere av deres drøm oppføringer hjemme, forske boliglån prosessen og prøver å forstå det lokale markedet. Alvorlig kjøperne partner opp med en eiendomsmegler som er godt bevandret i nabolag, og kan lede dem gjennom hjemmet kjøpsprosessen. Agenter har fullført mange transaksjoner, og vil ha kunnskap og erfaring å sette deg ett skritt videre. Det hjelper også for å slutte å tenke at du skal få en god del på din drømmebolig. Stor Seattle markedet er konkurransedyktig, med lav beholdning og et økende antall alvorlige kjøpere, så hvis du er virkelig interessert i å kjøpe kan du stoppe jakt etter et røverkjøp. Gjør en lav ball tilbyr hjemme når du først angir Kjøp prosessen kan virke ideelt å teste vannet, men det kan også sabotere ditt tilbud, og mister en hjem. Din agent kan hjelpe deg avgjøre en rettferdig tilbud, og til slutt hjelpe deg