Dieyanieraalnard

Bila goat jatuh cinta ♡pada Lion

Novel part II Angin sepoi-sepoi meniup dengan suasana yang sunyi hanya terdengar bunyi burung ,..nurhazizah (izah) berumur sekitar 20 tahun gadis kampung yang cantik tapi dia ganas seperti singa sehingga di gelar lion.."selamat pagi ibu.." "selamat pagi singa" jwb ibu nya dengan senyuman sinis "Ibu ne..ayah mana ibu?" Tanya izah sambil melihat setiap sudut rumah "ayah kau pergi ambil anak kawan dia yang belajar di london" "Oh lelaki ka atau perempuan bu?" Tnyk izah lagi "Lelaki anak tengku ezhar alaa kawan izah masa kecik yang takut kambing tu sampai izah gelar kan dia mr...mr....mr...gogot ntah lah ibu lupa" jawab ibu nya sambil menuang teh di cawan .."mr gogot..!!! Mr goat lah ibu haha oh yang tu" kata izah sambil memakan kuih yang terhidang.. Tiba lapangan terbang pak said melihat pemuda yang tagap dan gagah itu tidak asing lagi dia ialah tengku aizat azhar bin tengku ezhar azhar halimuddin.."assalamualaikum pakcik" tengku aizat memberi salam sambil mencium tangan pak said "walaikumsalam dah besar dah tengku ni" sambil memegang bahu tengku aizat..mereka pun menujuh ke kereta...dalam perjalan pulang tengku melihat suasana di kampung itu..."tempat ni tidak berubah langsung sama macam dulu" kata nya dalam hati sambil teringat kenangan pada zaman kecik nya.."tengku kita dah sampai" kata pak said "Tempat ni...?? Kambing....!!!!" Tanpa tersedar tengku menyebut kambing..."kambing???" .. bersambung.....