Tips bercuti ke Bandung

Tips bercuti di Bandung sangatlah diperlukan untuk korang berkecukupan disana. sebelum perahu haruslah study dulu tentang tempat korang nak pergi. Alhamdulillah, sebelum berlepas mek cah study akan halnya Bandung melalui Mr Google. selain ini blogger Mek Onie berkongsi serba sedikit tentang tips percutian di Bandung perian tu. so terkuak lah entri ini.

1) Tiket

takut-takut inginkan tiket penerbangan yang murah haruslah rajin singgah pada web AirAsia. so perancangan awal kudu dilakukan kerana AirAsia selalu je bagi promosi tambang banyak contoh entri tersebut "Promosi tambang banyak AirAsia". tak habis survey awal-awal & terus booking takut-takut bersesuaian dengan sekiranya free korang guna terbang!. kalau dengan ada budget semampai boleh survey di MALAYSIASAIRLINES.

2) Baggasi



Plan nak shopping melancong ke bandung 2015 so abaikan petunjuk untuk membawa berpuluh pasang baju. kecuali bawa yang buat pakai di perian pertama jerk. selebihnya boleh beli kat sana sebab harganya murah. tudung spare jangan dilupa. ulah mek cah terbawa sehelai je sampur, tu pun meminjam yang adik mempunyai tudung bawal. Nazakk. T. T

semasa nak fly dibanding KL-Bandung pastikan tohor je luggage kamu dan tak kian dari 9kg, so jimat tak butuh bayar yang bahagian luggage punya. mungkin masa untuk pulang dari Bandung-KL setelah perlukan luggage 20kg keatas sebab shopping banyak kan..: )

3) Kasut

sejumlah hari sebelum enyah mek cah dah plan tak nak bawa heel ataupun wedges walaupun muncul ini telah seia sekata dengan kasut bertumit tinggi. tapi disebabkan untuk senang bergerak dan elakkan atas sakit kaki jadi dah beli sejodoh kasut khas guna ke sana. alhamdulillah tak lenguh penumpu berjalan. biarpun maka pendek sekejap. lolzz kesimpulannya pakai je yang flat memiliki ataupun kasut nun selesa.

4) Duit / Bank

dinasihatkan tukar siap-siap duit RP di Malaysia. Elakkan tukar di Airport kerana terkaan mahal. di Bandung ada money changer dapat lebih banyak khasiat. macam mek cah dah tukar siap-siap RM1000 di money changer bersebelah Pesisir TiMur Kota Bharu, Kelantan.

5) PANGKALAN UDARA TAX

Masa datang je asingkan RP75, 000 per individu untuk tax LAPANGAN TERBANG, dalam duit malaysia lebih kurang RM24. sebabnya takut nanti korang terguna duit tax gara-gara gila shopping. tapi tax pun boleh dibayar interior RM, tapi harganya mahal sedikit dari harga dalam rupiah.