My Past

The reason I wrote all this because i dont want to forget my past . Where I come from and the reason for me to stay alive . Sebenarnya aku berasal dari bandar yang kecil dengan kemudahan yang serba sederhana . Aku dibesarkan sama seperti kanak- kanak yang lain tetapi hidup aku mula berubah apabila abang sulung aku membuat masalah di sekolah yang boleh memalukan parents aku . Aku tak tahu erti tanggung jawab kerana aku masih bersekolah rendah . Aku boleh dikatakan anak yang tidak berapa pandai dan pemalas orangnya . So , aku dicabar oleh cikgu aku untuk mendapat straight A's utk UPSR . Nak nangis tu memang ada sebab bagi aku tak perlu nak bandingkan aku dengan adik beradik aku yang lain . Aku kecewa sbb dpt 4A1B waktu UPSR . Aku sorg je dlm family tak dpt straight A's . Aku terima kenyataan tapi abang aku sering membandingkn aku dengan yang lain dan sering mencabar aku untuk dpt straight A's . Alhamdulillah , aku dapat straight A's utk PMR dan SPM . Sekurang - kurangnya aku dapat buat parents aku bangga sebab aku adalah harapan mereka untuk membantu keluarga dan abg sulung aku . Aku berjaya masuk asasi sains UiTM and result 4 flat . Aku serahkan kepada parents aku untuk pilih bidang yang mereka ingin aku ceburi . So, korang boleh teka kan . Start daripada hari itu bermulalah perjalanan aku menjadi seorang doktor . 1/9/2016 hari pertama aku jejakkan kaki di bumi UiTM Sungai Buloh.Sekarang sudah satu sem setengah di Sungai Buloh , rasa tak percaya dapat masuk ke bidang perubatan kerana seperti yang diwar-warkan bidang perubatan adalah salah satu bidang yang sukar . Saya bahagia disini dan masih hidup seperti manusia biasa . Sorry kalau terpaksa baca panjang2