BP bildar allians att avancera paleogen upptäckter i Djuphavsräka Mexikanska golfen

BP bildar allians att avancera paleogen upptäckter i Djuphavsräka Mexikanska golfen

Under ny ägarstruktur kombinerar BP, Chevron och ConocoPhillips expertis och resurser för att låsa upp Tibern och Gila upptäckter och driva utvecklingen av en ny produktion nav i Keathley Canyon


HOUSTON – BP meddelade idag det har bildat ett nytt ägarskap och verksamhetsmodell med Chevron och ConocoPhillips att fokusera på att flytta två betydande BP paleogen upptäckter närmare till utvecklingen och ge tillgång till utökad prospektering i den framväxande geologiska trenden i Djuphavsräka Mexikanska golfen.


Enligt avtalen säljer BP till Chevron ungefär hälften av dess nuvarande eget kapital intressen i fälten Gila och Tibern. BP, Chevron och ConocoPhillips också enats om att gemensamma ägarandelar i prospektering kvarter öster om Gila kallas Gibson, där de planerar att borra i 2015.


Till följd av avtalen, kommer att BP, Chevron och ConocoPhillips ha samma arbetande intressen över Gila och Gibson och eventuella framtida central produktionsanläggning. Chevron kommer att hålla andelar 36 procent, BP 34 procent och ConocoPhillips 30 procent. I Tibern, BP och Chevron håller var andelar av 31 procent, Petrobras 20 procent och ConocoPhillips 18 procent.