Полезни съвети, за да се справим с целулита ?

Последните проучвания доказаха, че целулит се появява по кожата на краката и дупето в следствие на възрастта. Тъжно, последните проучвания сочат, че това е недвусмислен знак, че е време да промените обичайния си ритъм на живот.сушилня

В самото началото подкожните мазнини под формата на целулит са незабележими: леко стиснете кожата на краката или дупето си с ръка и хубаво се вгледайте в образувалата се повърхност - в случай, че забележите малки пъпки, т.е.,така познатата "портокалова кожа", то вие имате целулит стадий първи и трябва да вземете мерки, за да не минете в по-сериозна негова форма .

Често, по-гореспоменатата "кожа тип портокал" се образува на ханша, краката, талия, коленете и раменете. За да спрем целулита , трябва да направим няколко базови стъпки ,които ще елиминират проблема.

Първа стъпка в борбата с мастните натрупвания - промяна в хранителния режим

Започнете с намаляване на храната. Вашата диета , трябва да е такава, че калориите не трябва да превишават 1200 килокалории на ден. Специалисти от Световната здравна организация препоръчват хранителни продукти, които са пълни с целулоза: зърнени култури, плодове и зеленчуци. За да се ограничи до известна степен появата на целулита, трябва да избягвате приема на алкохол и кафе до минимум. Ограничаването на газирани напитки също е плюс.