Как българския бизнес промотира продуктите си?

рекламно материали

Запитвали ли сте се какво точно е истинското значение на термина "промоция" и какъв смисъл влагат хората в нея , както и как тя се тълкува в различните страни по света?

Ако не сте се замисляли - то тази кратка публикация е точно за вас.

Всеобщото схващане в страната за термина "промоция" е нещо, което може да се закупи на по-ниска цена от досегашната за този продукт. Тук сме свикнали и със синоними на думата „промоция" - оферта, далавера и др. :)

На практика "промоция" е официално представяне на нещо - най-вече на продукт или услуга, които са наистина нови за даден пазар или клиент.

В тази връзка, когато има подобна пилотна кампания по интродукцията на нов продукт, е възможно цената му или общите условия за неговото придобиване да са по-достъпни за потребителите. Фирмите, които предлагат промоутърски услуги по изграждане и реализиране на рекламни кампании и промоции на продукти и услуги, се наричат "промоутърски агенции" или "рекламни агенции".

В зависимост от продукта, популяризирането може да бъде осъществено чрез офлайн материали(печатници) или онлайн медии - вестници, списания, уеб портали и други уеб сайтове.