Искате ли да знаете как да прекараме незабравими дни в метрополиса Дубай

Прочут с богатството и своя разкош, Дубай предлага един бездънен лист от забави и бихте могли да опитате от всички тях по време на ваканцията си в този хубав град.

Очакват ви архитектурни чудеса от световно ниво като най-високата постройка в света - Бурж Халифа, емблематичният хотел "Burj Al Arab" и създаденият от хора остров с неописуема форма и радиус от три км - Palm Jumeirah. Всички тези съоръжения са лицето на колоритната култура на Дубай.хотели в албена

Не бива да пропускате и традиционните забележителности на този уникален метрополис. Най-античната част на града е съсредоточена около "Dubai Creek". На това място ще намерите обичайните за ориента занаятчийски и търговски магазини за подправки и текстил, джамии и реална арабска структура на сградите на областите Бур Дубай и Deira.

И все пак основната линия на Дубай е Sheikh Zayed Road, масивната многолентова автомагистрала, която свързва Jumeirah със Крийк и "Jebel Ali", а така също и с всички важни търговски центрове.

Едно от най-притегателните местенца в града е плажа "jumeirah". Той е заобиколен от богати хотели, които определено не са по джоба на всички гости на Дубай. За радост някои части на плажната ивица са отдадени за обществено употребяване (срещу входна такса).

След релаксиращите часове на плажната ивица, имате възможността да отидете към масивните молове, пръснати из Дубай. Неслучайно Дубай е хост на един от най-разпространените фестивали на купуването в света - The Shopping Festival. Не е никаква тайна, че най-любимо занимание на дубайската нация е купуването. Масивните молове са сравнително празни докато има слънчеви лъчи, но се пълнят с купувачи и оживление привечер. Mall of Emirates и The Dubai Mall са перфектен избор за прекарване на вечерните часове от престоя ви в Дубай.

Не пропускайте са разгледате фонтан "Dubai Fountain " на "The Dubai Mall". Той стреля с водни струи на невероятната в-на от 150 метра и е дълъг повече от двеста и седемдесет метра.