Автобусни екскурзии в Гърция - пътешествие през историята

Пътешествие до Гърция е просто незабравимо приключение, което дълго ще стои в главата ви. Как да направите пътешествието си максимално завладяващо и интересно? Кои места е препоръчително да видите и какво е добре да се посети? Позволете ни да ви разкажем малко за местата, които препоръчваме да видите. почивки в чужбина

Най-големият порт - кавала на Егейско море, в северната част на Гърция. Кавала е най-исканото място за разходки на туристите заради уникалната си красота, най-вече във вечерните часове. А, по която и уличка да поемете, тя ще ви отнесе при подножието на планина Символос, на върха, на която е известната забележителност на Кавала - византийската крепост. Към настоящият момент се предлагат много турове до Кавала , основно с автобус. Цената е около сто Евро, като за тази сума всяка компания дава най-различни набор от услуги и екстри.

Делфи - гръцки град в югозападната половина на Южната ни съседка. Известността на това градче се дължи на храма с оракула на Аполон. Града е разположен в подножието на Парнас планина, където спрямо митовете е обикалял Аполон. Организират се екскурзии включващи няколко града, в това число и Делфи. Ако сред тези дестинации липсват острови, екскурзиите могат да бъдат правени с автобуси. Сумата за такова пътуване през няколко градчета е към сто - сто и петдесет EUR.

Катерини е едно от най-предпочитаните местенца за почивки и екскурзии за почиващи от цял свят. Една от най-големите забележителности тук е Олимп. Освен нея в града има и няколко особено много интересни паметници на миналото. Имащите желание лесно могат да изберат още по-подходящ за тях тур (обикновено с автобус) за приблизително между осемдесет и сто EUR.

Акрополът със сигурност е най-символичното местенце в южната ни съседка. Акропола се възвисява над Гръцката столица и безмълвно припомня на всеки, който го види за древната цивилизация. Близо до монумента се намира и храм на богинята Атина. Според легендите, богинята е била обезкрилена, за да може завинаги да остане на тази земя. Ако решите да си направите пътешествие в Гърция, наистина ви препоръчваме да видите гръцкия Акропол, защото това място е уникално и незабравимо.

Автобусни екскурзии протичат редовно в туристическия сезон, а цената е към 100-150 EUR в зависимост от фирмата и условията.