Mijn hypotheek aflossen met een ander inkomen.

Ik werk al sinds een paar jaar bij het zelfde bedrijf. Ik werk bij de lokale Albert Heijn in het dorp. Ik heb er altijd gewerkt als bedrijfsassistente. Vanaf mijn 15e werk ik er al. Begonnen met inpak werk, toen kassière en met de jaren mij omhoog gewerkt als bedrijfsassistente. Natuurlijk vallen daar ook kassa werkzaamheden onder. Maar dat is juist het leuke aan deze functie. Ik kan echt van alles in de winkel doen, en heb in de jaren een erg leuk salaris opgebouwd.

Helaas word de Albert Heijn ook door de bezuinigingen getroffen en worden er veel medewerkers ontslagen. Waaronder ik. Er worden jongere mensen opgeleid om mijn functie over te nemen. Jongere mensen, met minder werkervaring bij de Albert Heijn, dus die krijgen veel minder loon dat wat ik nu krijg. Begrijpelijk maar dat maakt het niet minder rottig. Ik ben toen ik het nieuws hoorde meteen op zoek gegaan naar nieuw werk.Financial-Advisors

Ik heb deze maand mijn laatste werkdagen, en moet daarna echt weer ergens anders aan de slag. Ik heb wel recht op een uitkering, maar thuis zitten is niets voor mij. En iemand met mijn werkervaring zou toch wel ergens weer aan het werk moeten kunnen. Ik heb een baan kunnen vinden, bij een andere supermarkt een dorp verderop, er is daar iemand lang tijdig ziek. Dus ik kan haar functie overnemen, zolang het duurt, en wellicht er vast komen werken.

Maar naast ik een andere baan moest zoeken, komt er veel meer bij kijken. Mijn inkomen gaat zwaar achteruit. Dus het gezamenlijke inkomen word aangetast. En tel alle vasten lasten maar eens bij elkaar op! Nou is een beetje zuinig aan doen nooit verkeerd, en kun je op van alles bezuinigen. Wij hebben er voor gekozen om onze hypotheek over te sluiten. Onze hypotheek oversluiten scheelt ons al 200 euro in de maand, waardoor er al een groot deel word bespaard.

Het enige nadeel is dat wij een hypotheek oversluit boete moeten betalen. Natuurlijk naast onzehypotheek aflossen komen er nog meer vaste lasten bij kijken. Ik heb mijn mobiele abonnement aangepast, en ook de kosten van internet en de tv. Het einde van het jaar is in zicht en konden we gelukkig ook onze zorgverzekeringen veranderen. Al met al hebben we zoveel weten te bezuinigen dan we in verhouding weer gelijk staan met hoe we stonden. Wat dat betreft een geluk, bij een ongeluk!