Az aranyér orvos eseteiről

Az aranyér orvos eseteiről

Szakmai orientációm a proctologia, a proctologia a sebészet területén belül lelhető fel, hétköznapi fogalmazásban aranyér orvos vagyok, mivel az aranyér betegségek és minden egyéb végbél tünet kezelésével foglalkozom. Sebészeti diplomámat 1991 – ben kaptam meg, immár negyed éves orvosi tapasztalattal rendelkezem. A hosszúra nyúló gyakorlatnak és a rendszeres továbbképzéseknek köszönhetően a rendelőmet meglátogató betegek a legmegfelelőbb kezelésben részesülhetnek. Magyar Sebész Társaságnak, a Magyar Orvosi Kamarának, a Magyar Colorproctologiai Társaságnak és a Magyar Gastroenterologiai Társaságnak is aktív tagja vagyok, valamint rendszeres követője a colorproctologiai összejöveteleknek.
A végbélsipoly tünetei közelebbről
A végbélsipoly tünetei igen drasztikus érzésekkel jelentkeznek, pont ezért a páciensek többsége nem is tologatja hosszan az rendelő felkeresését. Akármikor felkeresheti rendelőmet, ha abban az adott időben nem is vagyok elérhető az orvosi rendelőben, profi kolleganőim tudják fogadni hívását. Ha a betegség nem tűr halasztást, a mobil elérhetőségemen akármilyen időpontban elérhető vagyok. A végbélsipoly tünetei közül a legjellemzőbb a végbélből szivárgó gennyező, olykor akár véres váladék. A gennyedzés lehet szakaszos vagy akár folyamatosan is. Az állandó genny gyulladáshoz vezethet, ez olykor komolyabb panaszoknál akár a végbélnyílás izmainak rendszertelen működését is eredményezheti. Az ijesztő következményei után minden olvasó számára világos lehet, miért kell a lehető leghamarabb szakorvosi segítséget kérni.
Mire utalhat a végbéltáji viszketés
A végbéltáji viszketés sokféle betegségnek lehet következménye, ezért alaposabb vizsgálat nélkül badarság lenne megállapítani mi okozza a tünetet. Fontos, hogy a panaszokkal minél korábban forduljon szakorvoshoz. A sok éves orvosi pályafutásom alatt sok végbéltáji viszketéssel találkoztam, a tapasztalatnak hála nagy tapasztalattal és teljes megbízhatósággal meg tudom állapítani mi találhatunk a panaszok hátterében. A közel huszonöt éves tapasztalat és a rendszeres önképzésnek hála a legjobb kezelésben részesülhetnek pácienseim. A Magyar Orvosi Kamarának, a Magyar Sebész Társaságnak, a Magyar Coloproctologiai Társaságnak és a Magyar Gastroenterologiai Társaságnak is tagja vagyok.
A külső aranyér műtét fontosságáról