Dying Light review

Intense stealth momenten- of een adrenaline-pompende sprint…

Gespeeld op: PC

Ook verkrijgbaar op: Xbox One, Playstation 4

 

Het mag er dan smerig en zombie-geïnfecteerd zijn, maar Dying Light’s stad Harran is geen depressief verloren land, het is een levendige, ambitieuze, open-world speelgrond. Hier in Harran, zijn gebouwen om op te klimmen, de lopende dode zijn er om vernietigd te worden op creatieve manieren en er is altijd iets interessants te ontdekken op nabij gelegen plekken. Het duurt even voordat je het door hebt, maar toch; als eerst, denk je misschien dat Dying Light draait om het ontwijken en vluchten van zombies die in zulke grote getalen voorkomen dat het niet eens mogelijk lijkt, zo veel dat je al snel door je lucht heen bent en je geïmproviseerde wapens vernield zijn. Laat je niet kisten door het uiterlijk, maar ga vooral voor de inhoud van Dying Light.

Ja, het is erg moeilijk te overleven in de eerste paar uur van Dying Light. Combat voelt onhandig en met de vele, diverse zombies die hele ladingen straf van je aanvallen aan kunnen voordat ze sterven is lastig om in het begin van het spel mee om te gaan. Springen kan even duren voordat het door hebt, Lastig gevallen worden tijdens een gevecht is vaan een gegarandeerde dood. Dus de aandacht trekken van de veel gevaarlijkere “dingen” wanneer daglicht zich weggeeft voor de nacht, geeft de actie zich weg voor intense stealth momenten- of een adrenaline-pompende sprint voor de dichtstbijzijnde veilige haven…

Grafisch is Dying Light erg sterk, soms een keer bij lage resoluties een texture pop, maar dat is het dan ook. Het is een prachtig gezicht als je na een nacht sprinten en klauteren de zon op ziet komen. Dat maakt het dan helemaal waard.

Verdict

Heb je erover nagedacht Dying light te kopen bij www.gametank.nl, maar was je bang teleurgesteld te worden, dat is echter niet het geval.