Как бизнесът в България промотира продуктите си?

рекламно материали

Питали ли сте се какво е значението на термина "промоция" и какъв смисъл влагат хората в нея , както и как тя се тълкува в отделните държави?

Ако не сте се замисляли - то тази забавна статия е точно за вас.

Всеобщото схващане на нашенеца за термина "промоция" е нещо, което може да се купи на значително по-ниска цена от досегашната за този продукт. По тези географски ширини сме привикнали и със синоними на думата „промоция" - оферта, далавера и др. :)

В действителност "промоция" представлява официално представяне на нещо - най-вече на услуга или продукт, които са нови за даден пазар или клиент.

В тази връзка, когато има подобна кампания по представяне на нов продукт, е възможно цената му или общите условия за неговото придобиване да са по-достъпни за потребителите. Агенциите, които предлагат промоутърски услуги по реализиране на рекламни кампании и промоции на продукти, са наричани "промоутърски агенции" или "рекламни агенции".

В зависимост от продукта, популяризирането може да стане чрез офлайн материали(печатница) или онлайн медии - списания, вестници, уеб портали и други уеб сайтове.