Westward Group Advisors for Tax and Estate Planning: Skatt strategi

Westward Group Advisors for Tax and Estate Planning: Skatt strategi

 

Skatt strategi: Ändra TFSA konton är inte en stor sak

 

Överföring av skattefria sparkonton (TFSAs) och beskattning av gemensamt ägda fastigheter var bland de ämnen som tas upp i den senaste omgången av läsaren bokstäver. Här är vad de ville veta.

 

Fråga: i början av skattefria sparkonton (TFSAs) enkelt jag helt pengar till GICs, en strategi som jag sedan dess har övergett. Jag vill nu flytta de tidiga investeringarna i fonder, antingen vid samma institution eller möjligen någon annanstans. Behöver du en annan typ av TFSA-konto för att börja köpa aktier eller fonder? Kan du helt enkelt flytta pengar från en institution eller konto till ett annat? Ändras något när det gäller bidrag rum om jag byter?

 

A: TFSA överföringar är inte ovanliga och har ingen inverkan på TFSA rum, säger Doug Carroll, vice ordförande i skatt och estate planering för Invesco Canada Ltd. Om ditt nuvarande konto inte tillåter det och företaget du med inte har en som innehar aktier eller fonder, kan du överföra till en emittent som gör. Det är förmodligen bättre att dra tillbaka pengar från en TFSA och recontributing det till en annan, att riskera att overcontribution straff. Det är upp till TFSA emittenter att försäkra att överföringen kan genomföras direkt, och var kommer att ha en form för ändamålet,"sade Carroll. "O m du väljer att flytta till en annan emittent, två motsvarar för att säkerställa överföringen uppstår som det var tänkt."

 

Fråga: Jag är förvirrad över realisationsvinster undantag i samband med gemensamt ägande. I 10 år, har jag ägt en lägenhet i Ontario med min mor som bor där året runt. Jag har också ägt ett hus i Montreal i 20 år. Kan du berätta vad som händer när hon flyttar in i ett hem, eller dör, och lägenhet blir sålt? Det är troligen fördubblats i värde sedan köp för $350.000, men mitt Montreal hem har uppskattat mer.

 

A: du bor inte i fastigheten du äger gemensamt med din mor, så att du inte skulle omfattas av principal-residence undantaget för din del av fastigheten. Hennes andel skulle vara när du väljer att sälja. Så halv uppskattning skulle hänföras till du för skatteändamål och reavinstskatt skulle gälla till 50 procent av detta belopp.