Hass and Associates Online Reviews: De dreiging van fraude evolueert; zijn uw besturingselementen?

Wanneer u wordt gevraagd, zal veel zakelijke eigenaren keihard ontkennen dat fraude of wangedrag in hun organisatie zou kunnen gebeuren. Hun ontkenning is meestal gebaseerd op de overtuiging dat passende controles aanwezig zijn of dat elke werknemer loyaal en betrouwbaar is. Helaas zijn er vele voorbeelden waar controles en loyaliteit afwezig zijn. Het resultaat kan zijn een katastrofisch verlies.

 

In de 2014 MNP fraude enquête, 33% van de onderzochte in Brits-Columbia bedrijven gemeld zijn het slachtoffer van fraude. Onmiddellijk na het incident, business eigenaren geloofden dat hun risico op fraude was hoger. Vijf jaar na dato, hun waargenomen risico teruggebracht tot hetzelfde niveau als dat van niet-slachtoffers, met slechts 2% van de beoordeling van hun risico op fraude zo hoog. Terwijl de reden voor de verminderde bezorgdheid niet bekend is, het lijkt erop dat zelfgenoegzaamheid met betrekking tot de dreiging verhoogt de gebeurtenis naarmate verre.

 

De resultaten toonden ook aan dat het risico van fraude verhoogd met het aantal werknemers: 49% van de bedrijven met 25 of meer werknemers gemeld heb een slachtoffer van fraude, tegenover 26% van de bedrijven met minder dan 25 werknemers. In andere woorden, ten minste een kwart van de bedrijven lijden enkele vorm van fraude, met het percentage neemt toe met het aantal werknemers.

 

In orde voor een bedrijf om de fraude risico te beheren, moeten eigenaren de kans dat hun bedrijf een slachtoffer kunnen accepteren. Een te grote afhankelijkheid op vertrouwen is vaak een factor in werknemers zijnde kundig voor fraude plegen. Terwijl vertrouwen binnen een organisatie belangrijk is voor het genereren van groei en innovatie, is vertrouwen niet een besturingselement. Controles en saldi moeten worden uitgevoerd en doorgegeven om aan te tonen dat activa zullen worden beschermd.

 

In de enquête MNP, interne controles werden gecrediteerd met het identificeren van 35% van de fraudegevallen, en tips/klokkenluiders werden gecrediteerd met het identificeren van 25%. Deze statistieken ondersteunen de hypothese dat een ethische omgeving met passend beleid en besturingselementen de organisatie beter wordt beschermd.

 

Zo hoe u innovatie en groei bevorderen zonder te teveel risico te accepteren? De eerste stap is om te begrijpen de zakelijke omgeving en ontwerpen vervolgens besturingselementen voor het effectief beheren van de risico's die afbreuk kunnen doen aan de groei, winstgevendheid en reputatie.

 

Bij aanvang, het bedrijfseigenaar is vaak zeer hands-on en krijgen een gevoel voor hoe alles werkt. Als het bedrijf groeit, heeft de eigenaar minder tijd om te controleren persoonlijk operaties. Dit is een cruciaal punt te herzien en te implementeren sterk beleid ondersteund door passende controles, zoals werknemers sommige van de eigenaar van de rechten nemen.

 

Ontwerp een huren proces dat trekt werknemers met een ethisch kompas dat het beste overeenkomt met uw verwachtingen. Zorg ervoor dat u weet zo veel over potentiële werknemers mogelijk. Identificeren lacunes in hun resumés, als ze een vorige probleem zouden kunnen wijzen. Als iemand inhuren met belangrijke verantwoordelijkheid, een grondige credit voltooien en strafblad controleren samen met zoekacties op Internet voor negatieve nieuwsverhalen of boekingen, en te verifiëren.

 

De ontwikkeling van besturingselementen op een punt in de tijd is niet het einde van het verhaal. Bedrijven veranderen en evolueren, en dus moet besturingselementen. Dit is niet beperkt tot interne veranderingen in proces. Overwegen externe factoren, zoals wijzigingen in de voorschriften, toegang tot buitenlandse markten en veranderingen in de technologie.

 

Hass & Associates Online Reviews