За какво да внимаваме, когато избираме детски дрехи?

drehi

Всеки родител е длъжен да е много детайлен при селектирането на детски дрешки. Няма да се спирам чак толкова на актуалното звучене на моделите, колкото на това, точно какво да имате предвид, докато избирате дрешките. Удобството е приоритет номер едно.

кецове

Огледайте много внимателно използваните материи, тяхното съдържание на органични нишки или бои. Ако детската дрешка продължава да „пуска" цвят, като я перете, направо я изхвърлете и изберете някоя нова дрешка. Боите са токсични и лесно могат да доведат до редица нежелани алергии на нежната детска кожа. Памучните детски дрехи са добра алтернатива както за зимния сезон, така също и за летния сезон.

Насочете се към долнища с ластици. Тези долнища са далеч по-удобни и практични от използването на колани. В допълнение, вашето дете ще тича необезпокоявано и свободно от пособията, които носи на себе си. Старайте се дрехата, която облича за деня да има джобове. Дечицата обичат да складират разнообразни съкровища от заниманията в парка. Освен това е ясно, че в джоба спокойно ще пъхне ключовете и телефона. Подбирайте му блузки които са с копчета. Ако му стане твърде топло, лесно ще може да разкопчае едно-две от копчетата, вместо да речем да се налага да съблича цялата дрешка. Даже по-добре е ако има ципове. Те са подвижни и здрави. Ще запазят съдържанието в джобовете и няма да попречат на хлапето да носи дрехата точно както харесва.

Не избирайте прекалено малки или много големи детски дрешки. Както избирате облекло за себе си, така се старайте и за вашето детенце. Много хубаво е да му подберете панталон , които са един размер по-голям, защото детенцето израства бързо и само след 2 месеца няма да му е по мярка, но помислете си колко неподходящо ще изглежда то с навити крачоли и как ще бяга, препъвайки се на всяка втора стъпка. Същото важи и за прекалено дългите ръкави. Провисналият и раздърпан външен вид би могъл да бъде избегнат ако проявите малко внимание и вкус за купените от вас детски дрехи. Ако купувате яке или спортно горнище, задължително изберете горнище/яке с качулка. Ако завали детенцето ще може много лесно да се предпази от лошото време, без да мъкне със себе си дразнещия чадър, който мама и татко са му казали да вземе.