Hass and Associates Online Reviews: De dreiging van fraude evolueert; zijn uw besturingselementen?

Wanneer u wordt gevraagd, zal veel zakelijke eigenaren keihard ontkennen dat fraude of wangedrag in hun organisatie zou kunnen gebeuren. Hun ontkenning is meestal gebaseerd op de overtuiging dat passende controles aanwezig zijn of dat elke werknemer loyaal en betrouwbaar is. Helaas zijn ER vele voorbeelden waar controles en loyaliteit afwezig zijn. Het resultaat kan zijn een katastrofisch verlies.

 

In de 2014 MNP fraude enquête, 33% van de onderzochte in Brits-Columbia bedrijven gemeld zijn het slachtoffer van fraude. Onmiddellijk na het incident, business eigenaren geloofden dat hun risico op fraude was hoger. Vijf jaar na dato, hun waargenomen risico teruggebracht tot hetzelfde niveau als dat van niet-slachtoffers, met slechts 2% van de beoordeling van hun risico op fraude zo hoog. Terwijl de reden voor de verminderde bezorgdheid niet bekend is, het lijkt erop dat zelfgenoegzaamheid met betrekking tot de dreiging verhoogt de gebeurtenis naarmate verre.

 

De resultaten toonden ook aan dat het risico van fraude verhoogd met het aantal werknemers: 49% van de bedrijven met 25 of meer werknemers gemeld heb een slachtoffer van fraude, tegenover 26% van de bedrijven met minder dan 25 werknemers. In andere woorden, ten minste een kwart van de bedrijven lijden enkele vorm van fraude, met het percentage neemt toe met het aantal werknemers.

 

In orde voor een bedrijf om de fraude risico te beheren, moeten eigenaren de kans dat hun bedrijf een slachtoffer kunnen accepteren. Een te grote afhankelijkheid op vertrouwen is vaak een factor in werknemers zijnde kundig voor fraude plegen. Terwijl vertrouwen binnen een organisatie belangrijk is voor het genereren van groei en innovatie, is vertrouwen niet een besturingselement. Controles en saldi moeten worden uitgevoerd en doorgegeven om aan te tonen dat activa zullen worden beschermd.

 

In de enquête MNP, interne controles werden gecrediteerd met het identificeren van 35% van de fraudegevallen, en tips/klokkenluiders werden gecrediteerd met het identificeren van 25%. Deze statistieken ondersteunen de hypothese dat een ethische omgeving met passend beleid en besturingselementen de organisatie beter wordt beschermd.