Semnificatia lansarii lampioanelor zburatoare

Lampioanele zburatoare sunt tot mai folosite pentru a da personalitate diferitelor evenimente personale sau de afaceri. Spectaculozitatea lansarii lor spre cer, dar si accesibilitatea acestei forme speciale de manifestare a spiritului de sarbatoare sunt doua dintre atuurile acestei practici.

Dincolo de spectacol, insa, lansarea lampioanelor este insotita de numeroase semnificatii. Traditia utilizarii lor pentru a marca momentele speciale dainuie de mii de ani si este utilizata si astazi, cu succes.

Chinezii le-au folosit pentru a-si ridica spre cer dorintele.

Mai intai in semn de respect pentru Budha, apoi pentru a transmite zeitatilor diferite mesaje, aceste lampioane zburatoare au fost, la inceput, o forma de comunicare cu Divinitatea. Prin intermediul lor, rugaciunile a milioane de oameni s-au ridicat spre cer. Urmand traditia straveche, astazi, lampioanele indeplinesc dorinte. Ele sunt denumite si baloanele fericirii si sunt eliberate spre cer odata cu speranta implinirii unor aspiratii.

Asiaticii folosesc lampioanele pentru a marca un nou inceput.

Trecerea in Noul An Chinezesc este cunoscuta in intreaga lume datorita spectacolului realizat prin inaltarea a mii de lampioane colorate. Odata cu acestea sunt indepartate energiile negative si este readusa speranta unui inceput mai bun. Pornind de la aceste traditii inca vii in China la Sarbatoarea Lampioanelor sau in Taiwan la festivalul anual al lampioanelor zburatoare, semnificatia indepartarii spiritelor rele s-a raspandit chiar si la romani. Cei care aprind lampioanele cred in indepartarea energiilor negative si a necazurilor odata cu zborul felinarelor.

O traditie speciala a thailandezilor care sarbatoresc dragostea prin lansarea a milioane de lanterne zburatoare a fost adoptata cu succes in toata lumea. Simbolistica lansarii lampioanelor de catre indragostiti pentru a avea noroc este deseori completata de insemnatatea culorii rosu, care reprezinta dragostea. Astfel, pentru a aduce un tribut iubirii, cuplurile din intreaga lume folosesc lampioanele rosii in momente speciale din viata.

Folosite la evenimente importante din viata - nunti, aniversari, botezuri, lampioanele zburatoare reunesc toate aceste semnificatii la un loc. Pe langa efectele speciale deosebite pe care le au, aceste lampioane sunt utilizate pentru implinirea dorintelor, pentru speranta si noroc, pentru indepartarea energiilor negative si a spiritelor rele, pentru un nou inceput.

Cu fiecare lampion lansat catre cer este transmisa o noua rugaminte.

Cu cat lampioanele se inalta mai sus si parcurs un zbor mai linistit, cu atat rugamintile se implinesc mai repede.