The Shearin Group Leadership Training in Hong Kong på Steve Jobs ledarskap biografi

The Shearin Group Leadership Training in Hong Kong på Steve Jobs ledarskap biografi

Ny bok avslöjar hur Apples Steve Jobs kämpade för att bli en bättre ledare

 

Steve Jobs började som en skitstövel, men en ny bok säger, han fick bättre.

 

Att i ett nötskal, är takeaway från blir Steve Jobs, en ny biografi av den sena Apples VD, som försöker ge nyans ofta berättade historien om Jobs professionell upphov på Apple, inklusive vildmarken åren som följde efter att ha drivit ut och hans triumferande avkastning.

 

Bokens författare, Brent Schlender och Rick Tetzeli, tyder på att mycket av arbetstillfällen är professionell bild som en mercurial manager var formas av “stereotyper som hade skapats sätt tillbaka i 1980,” innan han och Apple retirerade från pressen. “Kanske det är därför den postuma täckningen återspeglas dessa stereotyper,” författarna spekulerar.

 

Mellan den första vågen av pressen och återkomsten till Apple, Jobs personlighet och ledarstil skiftat i subtila och inte så subtila sätt genom kamper att nästa, sålde hans uppföljande insatser, samt inspiration från kreatörer på Pixar, som han förvärvade och senare till Disney. Precis som allt boken hävdar jobb ändrades genom att falla i kärlek med sin fru Laurene Powell jobb, och starta en familj.

 

Vissa delar av Jobs ledarstil stannade konsekvent, emellertid. Han fortsatte att driva för “upprörande mål,” som författarna lägga den, och han fortfarande kan vara svår och argumenterande med kollegor.

 

Boken föreslår ändå att hans nivå av disciplin, empati och flexibilitet ökat under åren för att kompensera för sin negativa drag.

 

Boken ger bra lektioner för alla ledare, i den mån jobb har blivit en allmänt observerade fallstudie för urtypen för genius grundare. Boken belyser de ibland motstridiga ledarskap drag av en man som citeras i boken som säger, “jag inte ville vara en affärsman,” och gick sedan på att bli utan tvekan den mest inflytelserika affärsmannen i sin generation. Här är de mest avslöjande Anekdoterna.

 

Omfamna livet

 

Efter hans första cancerkirurgi 2004 ändrade Jobs ledarskapsstil igen. Han hade mer känsla “bråttom” att driva innovativa produkter, och mindre tid och energi att hantera andra affärsmässiga frågor, alltifrån mänskliga resurser till tillverkning.

 

“När han kom tillbaka från den operation som han var på en snabbare klocka,” berättar Tim Cook, Apples nuvarande VD, författarna. “Företaget körs alltid på en snabbrörlig löpband som inte slutar. Men när han kom tillbaka var det brådskande om honom. Jag kände igen det omedelbart.”

 

Kanske det är därför gick han och hans team på Apple på att åstadkomma så mycket under de sju år han hade lämnat.