The Koyal Group Info Mag Review


Wetenschappers slagen om de vlucht van 'cyborg kevers' regelen voor de eerste keer

 

Wetenschappers hebben de mid-air bewegingen van vrij vliegende insecten met behulp van een radiozender en een miniatuur rugzak van elektronica gedragen door "cyborg kevers" gecontroleerd.

 

De kevers werden gemaakt om af en land in te nemen, vliegen naar rechts of links, en zelfs te zweven in het midden van de vlucht, afhankelijk van de radio-opdrachten, aldus de wetenschappers.

 

Als de technologie verder verfijnd kan worden, zou het mogelijk zijn om in de toekomst vliegende insecten als miniatuur drones geladen met kleine elektronische sensoren voor het vliegen over en het zoeken moeilijk terrein te gebruiken, zeiden ze.

 

Hoewel elektronica eerder gebruikt om de bewegingen van insecten, wordt aangenomen dat de eerste wetenschappelijk bewijs gebruiken draadloze commando om de fijne antenne bewegingen van vrij vliegende kevers beheersen, aldus de onderzoekers.

 

"Kevers zijn ideaal proefpersonen omdat ze relatief zware ladingen kan dragen", zei Hirotaka Sato van de Nanyang Technological University in Singapore, die het onderzoek met collega's van de University of California, Berkeley uitgevoerd.

 

"We konden gemakkelijk een kleine microfoon en thermische sensoren toe te voegen voor toepassingen in search-and-rescue missies. Met deze technologie kunnen we veilig gebieden die niet toegankelijk is voor, zoals de kleine hoekjes en kieren in een ingestort gebouw te verkennen, "zei Dr Sato.
 

De studie, gepubliceerd in het tijdschrift Current Biology, betrof de bevestiging van een kleine microprocessor en een ingebouwde draadloze ontvanger en zender aan de achterkant van de gigantische bloem kever, dat is zes centimeter lang en weegt acht gram - bijna hetzelfde als een pond munt.

 

The Koyal Group Info Mag Review