Digimobil

NEW YORK (Reuters) - The CNN cable television news network said on Thursday it would stop using the Reuters news service, ending a 27-year relationship, to contain costs and invest in its own news gathering operations. Noul grup media spera ca la sfarsitul anului 2006 sa aiba cifra de afaceri de peste 30 de milioane de euro si sa fie unul dintre cele mai importante de pe piata de media din Romania. Companiile de telefonie mobila au cheltuit miliarde, la inceputul anilor 2000, pentru cumpararea licentei de operare a serviciilor 3G , dar mare parte din aceste sume inca nu au fost recuperate. Saptamana aceasta, de exemplu, firma de consultanta IT, IDC, a raportat, in primul trimestru al anului 2006, crestere cu 11% a vanzarilor de aparate de telefonie 3G in Europa de vest, ajutand astfel ca vanzarile de telefoane mobile sa atinga rata de crestere de acum un an.

Financial Times Deutschland raporta, la inceputul acestei saptamani, ca T-Mobile, divizia de telefonie mobila a Deutsche Telekom AG, a incheiat un acord cu Apple pentru comercializarea iPhone in Germania, in schimbul cedarii a 10% din veniturile din convorbiri si transferuri de date catre grupul american. In trimestrul doi al acestui an, vanzarile Nokia au crescut cu 29% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 99,9 milioane unitati, sustine analiza Gartner, citata de Telecompaper.

Serviciul de telefonie mobila Dialog GSM, oferit de Mobil Rom, a devenit operational in 8 dintre cele mai mari orase din tara (Bucuresti, Brasov, Bacau, Cluj, Constanta, Craiova, Galati si Timisoara), respectiv 23% din populatia Romaniei a putut utiliza, inca de la inceput, servciul Dialog GSM. Imprumutul este prima transa dintr- finantare de 170 milioane dolari oferit Mobil Rom de catre IFC, ramura Director de telefonie mobila a Bancii Mondiale, impreuna cu bancile comerciale ING Barings si Societe Generale. Mobil Rom si IFC, sucursala a Bancii Mondiale, au semnat un acord de imprumut in valoare de 210 milioane de dolari. Astfel, Mobil Rom beneficiaza de finantare totala care se ridica la suma de 372 milioane de dolari.

Vodafone Romania, cel de-al doilea operator de telefonie mobila de pe piata romaneasca, a anuntat recent numirea lui Marco Kind in fuctia de Chief Marketing Officer. Lansat in premiera pentru abonatii RCS & RDS din Oradea, serviciul DigiMobil - noua telefonie mobila 3G - este disponibil, din luna noiembrie, si pentru abonatii la serviciile de cablu, internet si telefonie fixa din Timisoara, Craiova, Iasi, Pitesti, Targu Mures, Bacau si Bucuresti. Serviciul de transmitere mesaje tip sms este valabil exclusiv in reteaua de telefonie mobila DigiMobil.

Sa continuam, … Daca Apple face parteneriat cu Orange Director de telefonie mobila pentru gama de laptopuri, nu cred ca va ma fi surpriza pentru cineva care va fi operatorul local de telefonie mobila care va introduce legal iPhone-ul in Romania. RCS&RDS, cel mai mare jucator de pe piata locala de cablu TV, a devenit primul furnizor din Romania de servicii IT&C complete: telefonie fixa si mobila, internet si cablu TV, prin lansarea serviciului de telefonie mobila DigiMobil. In premiera in Romania, Orange lanseaza servicii de date mobile cu viteze de transfer de pana la 7,2 Mbps, in prezent cea mai rapida conexiune mobila la internet de pe piata locala.

Numarul utilizatorilor activi de telefonie mobila existenti in Romania era, la sfarsitul anului 2012, de 22,8 milioane, dintre acestia 13 milioane optand pentru cartele preplatite, conform datelor oficiale prezentate, joi, in cadrul unui eveniment dedicat Zilei Comunicatiilor, de Eduard Lovin, director executiv in cadrul Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).