Evaluare De Risc

Servicii profesionale evaluari riscuri accidentare

Daca locurile de munca includ zone periculoase in care, data fiind natura activitatii, exista riscul caderii lucratorului sau a unor obiecte, aceste zone trebuie sa fie prevazute, in masura in care este posibil, cu dispozitive care sa evite patrunderea lucratorilor neautorizati in aceste zone. Trebuie luate masuri corespunzatoare pentru a proteja lucratorii care sunt autorizati sa patrunda in zonele periculoase. Lucratorilor trebuie sa li se puna la dispozitie vestiare corespunzatoare daca acestia trebuie sa poarte imbracaminte de lucru speciala si daca, din motive de sanatate sau de decenta, nu li se poate cere sa se schimbe intr-un alt spatiu.

Este foarte important sa ai un loc de munca sigur

Prin vatamarea violenta a organismului, precum si intoxicatia acuta profesionala, care au loc in timpul procesului de munca sau in indeplinirea indatoririlor de serviciu si care provoaca incapacitate temporara de munca de cel putin 3 zile calendaristice, invaliditate ori deces (Art. 5, lit. g din Legea 319/2006)Accidentul de munca urmat de incapacitate temporara de munca ori, dupa caz, urmat de invaliditate sau deces, precum si accidentul de munca colectiv vor fi comunicate de indata de catre conducerea persoanei juridice sau, dupa caz, de persoana fizica, in calitate de angajator,inspectoratului teritorial de munca si, dupa caz, organelor de urmarire penala competente. De aceea afirmam cu fermitate ca organizarea in cadrul unitatilor a activitatii de prevenire si protectie este una benefica si necesara atat pentru angajator cat si pentru lucrator. Rezultatul statisticilor elaborate la nivel european sau mondial stau la baza acestei afirmatii. mai mult

Tot in Marea Britanie primele controale guvernamentale, cu privire la respectarea unor norme foarte minimale au fost in anul 1833 in aceiasi zona de activitate, in 1842 in siteuri miniere, si in 1894 la calea ferata. in Romania prima lege care ne trimite catre protectia muncii este Legea Sanitara, care isi are originile in anii 1874 si 1910, cu mai multe modificari pe lege si se referea la modernizarea igienica si sanitara in industriile insalubre.Odata cu schimbarea regimului, din anul 1990 a inceput revizuirea legislatiei si reglementarilor din domeniul protectiei muncii, pentru a se alinia cu noile directive ale Uniunii Europene. in acelasi an, institutia protectiei muncii a fost integrata in cadrul Ministerului Muncii si a Protectiei Sociale.

Tag: protectia muncii Neamt evaluare de risc Iasi protectiamunciisu.ro