Aztec Group: Professionalism bor i hjärtat

Ofta ser vi företag som har fått stor framgång hävda att deras prestationer var på grund av deras professionella team av arbetstagare som flitigt tillämpa sina kunskaper på ett konsekvent sätt i många år. Och det är nästan alltid fallet och det kan etableras som den underliggande faktum i samtliga fall. Men om vi kommer att tänka på det, professionalism kan läras och vunnits genom år av utbildning och inskärpandet av de bästa mentorer använder de bästa principer och instrument för utbildning utan personen själv helt acceptera det ultimata motivet för hela processen.

 

Vad menar vi med det?

 

Tänk soldaten som går igenom boot camp. Allt det hårda träning och disciplin är lika levereras till denna soldat liksom varje annan soldat i en hel armé. Vi avslutar med en välorganiserad och väl utbildad armé, komplett med den senaste vapen tillgängliga. Men ändå, det betyder inte garantera att armén att det kommer att vinna alla strider det kommer att engagera sig i. En mer överlägsen armé, inte bara i antal men i prestanda under vissa omständigheter kan få en seger på grund av den övergripande förståelse av de faktorer som gör för en segerrik angrepp mot en fiende kraft.

 

De enskilda ärenden, vare sig i en armé eller ett affärsföretag. Men vad betyder mer är hur de enskilda delarna hanteras och kontrolleras för att nå det gemensamma målet för hela laget, inte bara för den enskilde. En soldat kan ha möjlighet att skjuta så många fiender; men om fienden hamnar få fler skäl som ett resultat, inte den enskilda poängen ingen roll. Du kan ha den högsta skytten i din basketlag och ändå förlorar spelet.

 

Professionalism eller effektivitet är inte bara i det yttre utförandet av sina uppgifter men i hjärtat. Det är en intern kvalitet som genomsyrar hela organisationen och gör det möjligt för hela organisationen att bete sig som en organism som det var tänkt att fungera.