Koh Tao – Hvorfor bør du besøke denne vakre paradisøya I ThailandKoh Tao, eller skilpadde øya, er en liten øy i Thailand. Liggende i Gulfen i Thailand, mellom Chumpon og Surat Thani provinsen, dekker denne øya 21 kvadratkilometer og er et paradis for dykkere i Sørøst-Asia. Rik med fantastiske hvite sandstrender, bukter, krystallklart vann og vakre svaberg, er Koh Tao utvilsomt et paradis på jord. Det tilbyr besøkende en myriade av sjøbaserte aktiviteter å utforske.

Det er nok av dykkerskoler i Koh Tao hvis du ønsker å lære å dykking Koh Tao og ønsker å nyte den beste undervannsverdenen i regionen. På land kan du smake fersk sjømat fra restauranter, nippe tropiske cocktails i barer ved stranden eller handle for noen suvenirer. Du kan slappe av i kropp og sinn på spa eller delta i aktiv idrett hvis du liker å få adrenalinet i gang. Det er også et stort utvalg av overnattingssteder fra eksklusive til budsjett som passer alle typer behov. Så ønsker du krystallklart vann på din Thailand reise så er Koh Tao stedet for deg.

reise thailandreise thailand

Hvorfor bør du besøke Koh Tao

Koh Tao betyr bokstavelig turtle øyer, og har fått navnet sitt fra havskilpadder som hekker her. Marine livet er definitivt spektakulære i denne øya, som tiltrekker seg en god del av dykkere, hvorav de fleste er funnet rundt trioen Nangyuan holmer, utenfor den nordlige delen av øya. Koh Tao har 25 anerkjente dykkesteder, inkludert korall hager, canyons, tinder, skorsteiner, og svømme-throughs-innenfor en kilometer utenfor kysten, om 15-30m i dybden. Andre høydepunkter fra Koh Tao inkluderer Hawksbill skilpadder, butterfly fisk, hvalhaier, rokker, batfish, Trigger, gigantiske barracuda og pinnsvin putterfish.

Hvis dykking er ikke noe for deg, ikke bekymre deg. Koh Tao tilbyr en rekke aktiviteter for å holde deg opptatt og glad. Et stort fellesskap av treningssentre, yoga studioer, spisesteder, og Muay Thai treningsfasiliteter har kommet opp over hele øya. Koh Tao er rett og slett en ideell familie feriemål. Familier, par og enslige reisende både kan nyte aktiviteter som minigolf, snorkling, høytflyvende trapes leksjoner, fotturer, fjellklatring, båtturer, seiling, og stranden bumming på øya.

Hvordan komme til Koh Tao

Med buss / båt / tog.

Den vanligste måten å komme til øya er gjennom natten tog eller buss fra Bangkok til Surat Thani eller Chumpon og deretter en tur på en ferge tidlig på morgenen til Koh Tao. Kombinert buss / båt / tog billetter kan kjøpes fra reisebyråer over hele Bangkok og langs Khao San Road.

Med fly-Den nærmeste flyplassen til øya er i Koh Samui, en mye større øy enn Koh Tao. Mens flyreiser er ganske overpriset, vil det spare deg for mye tid. Når du kommer til Koh Samui, vil du bare trenger å ta en rask fergetur til Koh Tao. Man kan også bestille pakkereiser Thailand fra turoperatører som spesialiserer seg på dette.

9

En litt billigere alternativ er å fly til Chumpon på fastlandet, og ta en lengre tur til Koh Tao via ferje.

Koh Tao er en fantastisk paradis øya for deg å utforske. Enten du er interessert i dykking, ta med familien på et eventyr, eller på jakt etter en perfekt eksotisk feriemål for deg selv, bør du planlegge en tur til denne vakre øya. Det er bare himmelen på jorden. So Koh Tao er helt klart et sted du bør stikke innom på en av dine Thailand reiser.