7 Päivää markkinatilanne - Www:n efekti lukijoihin

Taloudellisesti kannattavan aikakauslehden kuten esim. 7 Päivää alulle paneminen ei näytä olevan vaivatonta, koska markkinoilla sattuu olemaan valtavasti kilpailijoita Skandinaviassa. Webin yleistyessä kilpailutilanne onkin vaikeutunut lisää, sillä vanhanmallisen mainostamisen lisänä kustantamoiden tulee varmistaa myös mainostaminen verkossa. Aikakauslehtien (mm. 7 Päivää) markkinointi on selvästi murroksessa joten vanhat kustantamot poukkoilevat ihan uudentyyppisten haasteiden välissä.

Skandinaavit selailevat edelleenkin huomattavan paljon sanomalehtiä, silti kuluttajatilastot näyttävät olevan nähtävästi klikkaa linkkii laskussa. Samanlaista kehityssuuntaa on varmasti nähtävissä myös iltapäivälehtien toimituksissa. Siitä syystä, että suomalaiset surffailevat sekä viettävät vapaa-aikaa tuntikaupalla netissä, myös kustantamot joutuvat siirtämään budjettiaan nettiin.Kustannustehokas keino myynnin lisäämisessä on hakukonemainonta. Hakurobotin avulla voidaan saada helposti mukaan isoja asiakasmääriä. Twitter tai Facebook näyttäisi olevan toiseksi yleisin jossa suomenkielisiä voisi helposti tavoittaa. Perinteinen kauppaaminen sen sijaan laskee voimia ja 7 Päivää tarjouksen markkinointi on käymässä vähemmän kannattavaksi.

Markkina-asema on todennäköisesti edullisin julkaisuilla jotka ovat vuosien varrella keränneet samaan tapaan uskollisen asiakasjoukon niinkuin esimerkiksi Seitsemän päivää ja Gloria. Kuluttajien huomiosta joutuu kovemmin vääntämään pitkälle erikoistuneet aikakauslehdet, joilla ei yleensä ole niin paljon mahdollisuuksia mainoskampanjoihin niinkuin suurimmilla julkaisijoilla.

Voimakas kilpailu on luultavasti saanut aikaan sen, että laadukkaita lehtitarjouksia ilmestyy koko ajan. Se on luultavasti tietenkin kuluttajien näkökulmasta vain ja ainoastaan positiivinen kehityssuunta, sillä lehtien sivussa lahjoitetaan lisäksi monia hyödyllisiä tilaajalahjoja. Siinä tapauksessa, että olet hankkimassa halvinta lehtitarjousta, on hyvä tutkailla läpikotaisin moni aikakauslehtien tarjouksia julkaiseva nettisaitti, kun todella usein huokeimmat tarjoukset löytyvät ainoastaan huolellisen etsinnän perusteella.

Huokeita 7 Päivää tarjouksia näyttäisi löytyvän useilta alennustuotteisiin fokusoituneelta sivustolta. Monta kertaa lahjatuote on hinnaltaan tilausjakson arvoinen. Kustantamo on todennäköisesti huomannut, että Enemmistö tarjousjakson käyttäjistä jää lehtijulkaisun kestotilaajiksi, jolloinka kalliimmankin tilauslahjan kustannukset saadaan moninkertaisena.

Ennen 7 Päivää lehden tilaamisen täytyi mennä suorittamaan puhelimen välityksellä taikka postin välityksellä kaavakkeella. Kirjeellä tai puhelimella varmennettu määräaikaistilaus oli hidasta. Nykyaikana tilauksen saa toimittaa verkossa, näinollen suoramyynti onkin hiipunut huomattavasti. Tilaussivulla näppäillään henk. koht postitustiedot ja uusin numero tilaukseen laitetusta http://www.washingtonpost.com/news/the-intersect/wp/2014/09/02/a-comprehensive-jargon-free-guide-to-the-celebrity-nude-photo-scandal-and-the-shadowy-web-sites-behind-it/ ko. lehdestä on perillä muutamassa päivässä.

Webin mahdollisuuksien sisäistäminen on epäilemättä vienyt pitkän aikaa sanomalehtiä valmistavilta toimijoilta, silti jatkoa on tulossa. Tuoreena mullistuksena voidaan varmasti ajatella älypuhelinten tuloa markkinoille. Kustantamot ovat joutumassa muuttamaan liiketoimintaansa, kun mobiililaitteille on pakko tuoda täysin erilaista materiaalia. Nähdäkseen suunnan paremmin on odotettava monta vuotta, kun tulevaisuutta lienee hankala ennustaa.