Seiskan tyyppiset julkaisut tulevat webiin sekä älypuhelimille

Seiskan tyyppiset lehdet ovat yleisesti olleet melko kilpailtu bisnes Ruotsissa ja Suomessa. Lehtiä kauppaavat yritykset joutuvat markkinoimaan aikaisempaa laajemmassa mittakaavassa, koska kirjoituksia selataan lisäksi pc:llä sekä matkapuhelimilla. Painetun Seiskan tekeminen elää mullistuksessa ja vanhat ja perinteikkäät lehden tuottajat kärvistelevät ihan uudentyyppisten haasteiden välissä.

Kun verrataan esim. ruotsalaisiin, suomalaiset väestöryhmät näyttäisivät olevan innokkaita lukemaan sanoma -ja aikakauslehtiä, mutta silti asiakaskunnat ovat laskemassa. Sama kuvio on nähtävissä myös uutisiin keskittyvien lehtien asiakasmäärissä. Koska suomalaiset lukevat ja käyttävät aikaa tuntikaupalla verkossa, myös lehtitalot joutunevat siirtämään resurssejaan nettiin.

Hakukonemarkkinointi on asiakasmäärän lisäämisessä varteenotettava http://www.nytimes.com/2011/07/15/movies/tabloid-errol-morriss-take-on-manacled-mormon-review.html keino. Hakupalveluita käyttää päivittäin reilu 2 miljoonaa suomenkielistä, näinollen mainostaminen on kannattavaa. Entistä varmemmin nuoria suomalaisia voi tavoitella Facebookin avulla. Seiska aikakauslehtien mainostaminen perinteikkäissä medioissa näyttäisi olevan vastaavasti laskemassa.

Tunnetut ja paljon puhutut julkaisut näyttäisivät olevan tietysti paremmassa asemassa, sillä niiden ei tarvitse jatkossa pyrkiä kasvattamaan asiakasmäärää. Hankalammassa tilanteessa ovat GTI Magazine, Avotakka ja monet muut pienemmät lehdet, joilla on pieni asiakasmäärä.

Kilpailun kasvaessa firmojen on pakko tarjoilla yhä parempia aikakauslehtien tarjouksia. Kasvava vääntö markkina-asemasta tietää asiakkaille yhä mielekkäämpiä tilaajalahjoja niinpä kamppailu näyttäisi olevan lukijoiden näkökulmasta hyväksi. Lehtitarjouksien etsiminen ei yleensä tunnu olevan vaivatonta, kun useasti edullisin lehtitarjous tuntuu olevan hautautuneena jollain monista cashback -verkkosivuista.

Hyviä Seiska lehtitarjouksia voi löytyä monilta tarjouksiin fokusoituneelta nettisivulta. Lehtitilauksen sivussa toimitettava lahjatavara voi olla useasti kalliimpi kuin kuluttajan tarjouksesta maksama hinta. Arvoltaan suuret uuden tilaajan lahjat tuntuvat olevan monella kertaa fiksu tapa alentaa kynnystä uuden kestotilauksen suorittamiseen.

Seiska kestotilauksen lähetys käyttäen katso lehti linkkiä seuraamalla postia tuntui olevan ennen melko suosittua. Kuluttajan kannalta tällainen tuntui olevan tottakai aika hankalaa. Nykyaikana lehtitilauksen voi toteuttaa netissä, näinollen puhelinmyynti onkin vähentynyt reilusti. Kustantajan verkkosivulla kirjoitetaan oikeat postitustiedot ja tämän jälkeen tuorein numero ostetusta lehdestä postitetaan parissa arkipäivässä.

Internetin toimintamallin täysivaltainen hyödyntäminen on epäilemättä vienyt pitkän aikaa aikakauslehtiä tekeviltä firmoilta, kuitenkin jatkoa seuraa. Uusimpana aikakautena saatetaan pitää kännykkänetin suosiota. Markkinointi vaihtuu useissa lehtiä valmistavissa firmoissa, sillä mobiilisisältö kysyy uudentyyppistä ajattelua. Ensi vuosi tuo ilmi, mihin nykyinen kehitys on viemässä.