Suomen kansalaiset lukevat aikakauslehtiä kuten esim. Seiska yhä enemmän internetissä

Taloudellisesti kannattavan Seiska tapaisen viihdelehden brändääminen ei ole vaivatonta, koska lehtimarkkinoilla tuntuu olevan paljon kilpailijoita Skandinaviassa. Markkinatilanne ei ole helpottumassa, koska nykyään kustantamoiden on pakko varmistaa myöskin lukijat verkossa. Uudenlainen mediasisältö nettisivuilla on ilmeisesti ollut aiheuttamassa tällä hetkellä tunnettavan muutoksen Seiska -lehden ja vastaavien välisessä kilpailussa.

Suhteessa vaikka saksalaisiin, suomalaiset väestöryhmät tuntuvat olevan tottuneita lukemaan lehtiä, mutta kaikesta huolimatta asiakaskunnat ovat vähenemässä. Samaa vaikutusta on todennäköisesti havaittu lisäksi sanomalehtien toimituksissa. Pysyäkseen toisten rinnalla taistelussa asiakkaista yritysten täytyy pitää silmällä ihmisten seuraamien trendien muuttumista sekä kasvattaa palvelutarjontaa webissä.

Hakukonemainonta näyttäisi olevan myynnin nostamisessa kätevä väline. Hakukoneiden avustuksella voidaan saada kätevästi kerättyä valtavia määriä asiakkuuksia. Twitter tai Facebook lienee paikka missä suomea puhuvia voidaan vaivattomasti lähestyä. Seiska aikakauslehtien kauppaaminen perinteisissä markkinapaikoissa on toisaalta taas vähenemään päin.

Markkina-asema näyttäisi olevan paras kustantamoilla mitkä ovat vuosien varrella hankkineet samankaltaisen lojaalin asiakasjoukon kuten esim. Seiska sekä Gloria. Vaikeammassa asemassa lienevät Tuulilasi, Avotakka ja toiset erikoistuneet julkaisut, millä on pienehkö asiakaskunta.

Kova kamppailu on aiheuttanut sen, että houkuttelevia tarjouksia lehtijulkaisijoilta ilmestyy jatkuvasti. Kasvava kilpailu tietää asiakkaille aikaisempaa hienompia tarjouksia joten kiristyvä markkinatilanne on lukijan kannalta hyväksi. Edullisimmat aikakauslehtien tarjoukset eivät välttämättä automaattisesti ole saatavissa lehden julkaisijan nettisivuilta joten lehtien alennuskoodeja kannattaa metsästää erilaisilta cashback -sivuilta.

Verkosta on löydettävissä lukuisia nettisivuja, jotka keskittyvät tarjoamaan houkuttelevia Seiska alennuksia. Tarjouksessa olevan tilauksen arvo on toisinaan sama, kuin tilauslahjan hinta. Kustantamo on suurella http://www.merriam-webster.com/dictionary/tabloid todennäköisyydellä huomannut, että Enemmistö tilaajaedun käyttäjistä sattuu jäämään lehtijulkaisun pitkäaikaisiksi lukijoiksi, jolloin hintavan oheistuotteen kustannus saadaan korkoineen.

Seiska määräaikaistilauksen tekeminen postitse näytti olevan aikaisemmin melko yleistä. Se oli aikaavievää kuten myös epävarmaa. Puhelimen päässä odottaminen ei olekaan nykypäivänä tarpeen, kun tilauksen saa tehdä tänäpäivänä näppärästi verkon tilaussivulla. Tilaussivulla kirjoitetaan oikeat osoitetiedot jonka jälkeen ensimmäinen painos tilatusta ko. lehdestä toimitetaan muutamassa vuorokaudessa.

Sanoma -ja aikakauslehdet kamppailevat olemassa olostaan yhä vain isossa muutoksessa. Kuluttajien kääntyminen mobiikäyttäjiksi on saanut aikaan aivan ennen näkemättömiä mahdollisuuksia. Markkinointi vaihtuu useissa painotuotteita kustantavissa yhtiöissä, koska mobiilisisältö kysyy tuoretta ajastumallia. Tulevaisuuden kehityssuuntaa lienee monimutkaista ennustaa, mutta tästä mullistuksia on todennäköisesti tuloillaan.