Fakta Om OnaniTraditionellt har onani fått en otäck rap, men en fest för en återstår att vara en fest. Hon sade att {onani} kan gynna din hälsa genom att hjälpa dig att sova, lindra stress och bara vara extra ombonad med din kropp. Men samhälleliga perspektiv på onani varierar fortfarande kraftigt, och det finns även en del stigmatisering runt delta på bar gärning. De innefattar: onani orsakar blindhet och sinnessjukdom; onani kan göra könsorgan faller av; och onani orsakar infertilitet.

Onani kan inte heller direkt stoppa infertilitet genom att försvara folks från sexuellt överförbara infektioner (STI) som kan leda till infertilitet - du kanske inte kan ge dig själv en av alla dessa infektioner! Ömsesidig onani (två partner som pleasuring sig i sällskap med den andra) är en bra (och skyddade) motion för att inkludera i andra samar sexuella aktiviteter.

Onani kan minska risken för typ 2-diabetes (även om denna förening kan dessutom förklaras av högre allmänna välbefinnande), skära ned sömnlöshet genom hormonella och stress release och förbättra bäckenbotten styrka genom värkarna som inträffar under orgasm. För män hjälper onani skala tillbaka risk för prostata flesta cancerformer, troligen genom att prostatan möjlighet att spola ut eventuella flesta cancerformer som orsakar mäklare. Onani förbättrar också immun funktion genom att odla kortisol intervall, som kan reglera immun funktion i små doser.

En annan nackdel med extrem onani är att det kan skapa en sexuell dysfunktion plats blir det svårt att uppnå orgasm utan den snabba stimulans som härrör från onani. Det är dags att sätta tabubelagt ämne för kvinnor och onani att madrass och inse lite ménage à moi är kanske precis vad du behöver. Huffington Publicera talade med Dr. Lauren Streicher, docent i obstetrik och gynekologi vid Northwestern University och skapare av samlag Rx: Hormoner Välbefinnande och din Finest Sex någonsin, om välbefinnande fördelarna med onani. Från ett sexuellt välbefinnande synvinkel är onani bland de säkraste sexuella beteenden.