Gebruik van cannabis

Het kan uitermate gezellig zijn om met een vriendengroep een joint te roken. Probeer het alleen niet te vaak te doen. Vindt u dat u het te vaak doet, wees dan alert voor de nadelen van blowen.

Volgens artsen bestaat er ook een oorzakelijk verband tussen cannabisgebruik en psychische problemen. Door het cannabisgebruik kunnen problemen erger worden. Men loopt kans depressieve klachten te krijgen. De hersenen worden door het blowen beinvloed.

Veel mensen zullen als voordeel van blowen benoemen dat het zorgt voor creativiteit. Alleen bij matig gebruik klopt dit. Wanneer u dagelijks blowt, wordt u op lange termijn minder creatief en heeft u tevens minder energie. Iets actiefs doen na het blowen, dat doen maar weinig mensen. Geldt voor u ook dat u nadelen van blowen gaat ondervinden, denk dan eens aan stoppen met blowen.

Wanneer u stopt met blowen kunt u last van diverse ontwenningsverschijnselen krijgen. Vooral in de eerste week na het stoppen zijn deze afkickverschijnselen het heftigst. Rusteloosheid en concentratieproblemen worden veel genoemd. Gelukkig duren de afkickverschijnselen maar een paar dagen.

U houdt meer energie over na het stoppen met blowen. Want wanneer u veel blowt heeft u minder energie. U zult ook al snel weer met vrienden willen afspreken.