Verslaving cannabis

Iemand die begint met blowen kan de neiging het snel vaker te doen. Iedere dag blowen, dat doen een paar duizend mensen in Nederland. Het is natuurlijk niet zo dat ze dit al meteen vanaf dag 1 deden. In de meeste gevallen was er sprake van een geleidelijk proces. Natuurlijk zullen er een aantal willen stoppen. Zij zullen vaak nadelen van het blowen ondervinden.

Bij het stoppen met blowen wordt je energieker. Na het blowen zijn veel mensen minder actief. Afspreken met vrienden, daar hebben ze dan geen zin in. Dit gebrek aan zin om dingen te doen verdwijnt na het stoppen.

Ter voorbereiding op stoppen met blowen kunt u best eens Afkicken blowen doorlezen. U kunt bij het stoppen met blowen immers een lastige periode doormaken. Een steuntje in de rug is dan best aardig. U kunt zo ook aan praktische tips komen voor na het stoppen.

Niet meer afhankelijk zijn is voor veel stoppers de hoofdreden. Dagelijkse blowers kunnen slecht slapen wanneer ze een dag niet hebben geblowd. De natuurlijke slaap komt pas na het stoppen met blowen echt terug.