Nadelen blowen

Er is een trend te zien waarbij wiet op steeds meer plekken wordt gelegaliseerd. Dit zodat mensen die marihuana als medicijn willen inzetten het kunnen kopen. Maar zoals bij zo veel dingen kleven er ook nadelen aan. Het gaat hierbij vooral om dagelijks blowen.

Logischerwijs is het kijken naar deze schadelijke effecten en nadenken of u misschien niet beter kunt minderen of stoppen met blowen het beste dat u op dit moment kunt doen. We hebben een lijstje in elkaar gezet van nadelen waar veel cannabisgebruikers tegenaan lopen.

Een cannabisverslaving werd voor geruime tijd niet echt serieus genomen. Echter doordat het gehalte THC in cannabis de laatste jaren zo sterk is gestegen, is blowen wel degelijk verslavend geworden. Ook de specialisten gaan met hun tijd mee en geven ze aan dat steeds meer cannabisverslaafden zich melden. Afkicken is niet altijd gemakkelijk. Voor sommigen zijn de onthoudingsverschijnselen heftig.

Nu zal men na het roken van een joint bij matig gebruik inderdaad een creatievere geest hebben. Echter is het zo dat de creativiteit al snel minder wordt wanneer u dagelijks blowt. Naarmate u meer gewend bent aan het blowen, wordt u minder creatief. Er zijn veel mensen die na het roken van een joint vooral willen slapen en niet veel meer willen doen. De negatieve invloed die blowen heeft, verdwijnt pas weer wanneer u stopt met blowen.

Het artikel Stoppen met blowen Yoram Stein bevat praktische tips voor bij stoppen met blowen. Houd in het achterhoofd dat lastige momenten zijn veroorzaakt door het blowen. Steek geen joint op om de bijwerkingen te laten verdwijnen.

Men denkt dat blowen ook de kans op psychische problemen vergroot. Steeds vaker geeft iemand met bepaalde klachten aan deze te hebben sinds dat hij of zij heeft geblowd. Het is niet duidelijk of iemand aanleg moet hebben voor klachten of dat deze door blowen zijn veroorzaakt, maar erger werden de klachten door het blowen zeker wel. Een depressie kan op de loer liggen. Iets dat wordt versterkt wanneer iemand door het blowen niets meer onderneemt.

Blowers betalen gemiddeld acht euro voor een gram cannabis. Veel dagelijkse wietgebruikers zullen per dag minstens een gram aan wiet roken. Reken maar uit hoeveel geld dat jaarlijks kost. Er zijn genoeg betere bestedingen die u zich ongetwijfeld kunt bedenken.