Cannabis en ik

Wiet wordt door tienduizenden mensen gerookt in Nederland. Meestal is het gebruik recreatief. Men schat het aantal cannabisverslaafden rond de 80.000. Ook afkickcentra merken dat men steeds meer hulp zoekt voor stoppen met blowen.

Problemen hebben met u op dingen concentreren kan een afkickverschijnsel zijn. U komt slecht in slaap of slaapt mogelijk helemaal niet. U kunt uiterst prikkelbaar zijn wanneer u pas gestopt bent. Ook kan het zijn dat het u wel makkelijk afgaat en dat u van weinig last krijgt. Hoe langer en meer u heeft geblowd, hoe groter de kans op bijwerkingen. Afkickverschijnselen kunnen heftig zijn wanneer u jarenlang geblowd heeft.

Voor tips bij het stoppen met blowen kunt u het artikel Hasj verslavend raadplegen. Houd in het achterhoofd dat lastige momenten zijn veroorzaakt door het blowen. Zorg dat u door de bijwerkingen niet op zoek gaat naar smoezen om te blowen.

Stopt u met blowen, dan krijgt u er veel voor terug. U zult het heerlijk vinden om weer nuchter door het leven te gaan. Wie nuchter door het leven gaat zal daarnaast beter slapen. Cannabisgebruikers kunnen ook moeite hebben met het onthouden van dromen. Dit herstelt zich compleet na het stoppen met blowen.