Demens medicin forårsager vægttab

u000au0009u0009u000au0009pills relaterede dækning SAN FRANCISCO - en undersøgelse foretaget af forskere ved San Francisco VA Medical Center har fundet, at en bestemt klasse af medicin ordineret for demens kan forårsage uventet vægttab i demens patienter.u000aUndersøgelse, med titlen "Vægttab forbundet med kolinesterase hæmmere i patienter med demens i et nationalt Healthcare System," fundet, at patienter med demens, der blev startet på kolinesterasehæmmere havde en betydeligt højere risiko for klinisk signifikant vægttab over en periode på 12 måneder, sammenlignet med patienter, der blev ordineret andre typer af medicin.

u000a"Vi undersøgte patienter med demens på tværs af VA Healthcare System, hvis kolinesterasehæmmere (almindeligt anvendte lægemidler til behandling af demens) kunne være årsagen til vægttab som en skadelig bivirkning og vi fandt dette var tilfældet," sagde hovedinvestigator Meera Sheffrin, MD, geriatrisk medicin stipendiat ved San Francisco VA Medical Center (SFVAMC) og University of California , San Francisco (UCSF).

u000aData blev indsamlet og studerede fra 3,377 VA demens patienter (98 procent mandlige) i alderen 65 og ældre der havde været startet på kolinesterasehæmmere eller andre medikamenter, for at opdage, hvor mange oplevede et vægttab 10 pounds eller mere over 12 måneder, under hensyntagen til andre faktorer, der kan forårsage vægttab.

u000a"En 10-pund vægttab blev valgt som det primære resultat, fordi det repræsenterer en grad af vægttab som en kliniker ville mærke, og der kan foranledige yderligere foranstaltninger i overvejer årsager og behandling af vægttab," sagde Dr. Sheffrin.

u000aI punkt 12-måneders havde 29,3 procent af undersøgelsens deltagere tager kolinesterasehæmmere oplevet vægttab på 10 eller flere pounds, sammenlignet med 22,8 procent af kontrolgruppen af patienter.

u000a"Denne undersøgelse er vigtig, fordi det giver beviser i en stor, real-world population, kolinesterasehæmmere kan medføre utilsigtet vægttab," sagde Dr. Sheffrin.u000a"Vægttab og anoreksi er rapporterede bivirkninger af kolinesterasehæmmere, der kan være under-anerkendt.

u000aDette er et betydeligt problem fordi ufrivilligt vægttab har været forbundet med dødelighed i ældre voksne, og andre negative resultater som øget priser med institutionalisering, et fald i funktionelle status og dårligere livskvalitet."" Klinikere bør tage højde risikoen for vægttab når vejer de risici og fordele ved ordinering kolinesterasehæmmere hos patienter med demens,"sagde Dr..

u000aSheffrin. "De bør overvåge for vægttab hvis disse medicin er ordineret, og overveje ophørende dem hvis betydeligt vægttab opstår."

u000aDenne undersøgelse blev offentliggjort i August-udgaven af The American Journal of geriatri.

u000au0009u0009

u0009Annonce

u0009u0009u0009