Thérèse van den Hurk bezoekt graag onbekende streken in Italië

Italië is een fantastisch land. Thérèse van den Hurk is er al vaak geweest en ze raadt eenieder aan om het land te bezoeken. Veel mensen zijn er ook al geweest, maar dan gaat het vaak om de bekendere plaatsen en streken. Denk aan steden als Rome, Venetië, Milaan, Florence. Deze steden zijn absoluut prachtig en het bezoeken van de bekendere plaatsen is leuk, maar het is eveneens mogelijk om het onbekende Italië te ontdekken. Ver weg van de hyperige toeristische trekpleisters.

Thérèse van den Hurk over boek Het Onbekende Italië: "Prachtige verhalen"

Over het onbekende Italië is ook een boek geschreven met, niet verwonderlijk, de titel: Het Onbekende Italië. Het is misschien geen bestseller, maar in het boek staan wel prachtige verhalen. Een inspiratie voor als je het onbekende Italië wilt leren kennen of inspiratie wilt opdoen. Zelf kun je altijd zoeken naar plaatsen waar je niet meteen aan denkt als het om een vakantie naar Italië gaat. 

Italië bestaat uit veel onbekende streken

Italië kent veel streken die door weinig toeristen worden bezocht, maar die zeker een bezoek verdienen. Dat vindt Thérèse van den Hurk in ieder geval. Een vrij onbekende streek is bijvoorbeeld Abruzzo. Hoewel er wel toerisme is, is er eigenlijk van massa toerisme niet echt sprake. Aan de kust worden plaatsen als Montesilvano, Roseto degli Abruzzi, Giulianova, Silvi Marina, Alba Adriatica en Pineto wel veel bezocht, maar in het binnenland is er veel te bezichtigen. 

Omgevingen die het bezoeken waard zijn, volgens Thérèse van den Hurk

Abruzzo vindt je in het midden van het land en grenst aan de regio’s Latium in het westen, Marche in het noorden, Molise in het zuidoosten en de Adriatische Zee in het oosten. Je vindt in de regio steden als  Teramo, L'Aquila, Sulmona,  Chieti, Lanciano en Vasto. De belangrijkste plaats is Pescara. Deze stad heeft alleen niet zo heel veel te bieden. De dorpen die je in de bergen vindt zijn wel het bezoeken waard. Bezoek hier Pietracamela en Pacentro. Verder zijn er een viertal natuurparken in Abruzzo te vinden, waarvan Thérèse van den Hurk vindt dat je ze écht moet hebben bezocht.