Sfaturi Achizitie Laptop Nou in 2015

Laptopurile se bucura de o popularitate crescuta in ultima vreme, iar asta se datoreaza performantelor imbunatatite si portabilitatii lor. Majoritatea sistemelor sunt considerate a fi bune inlocuitoare ale desktop-urilor, dar doar putine sunt cele care sunt capabile sa ofere aceeasi performanta in ceea ce priveste partea grafica. Acest ghid te ajuta sa alegi un laptop nou si care sunt specificatiile la care trebuie sa fii cel mai atent.
1. Dimensiune si Greutate
Ultrabook-urile sunt printre cele mai usoare si au dimensiunile cele mai reduse, dar sunt facute anumite sacrificii pe parte de componente. Inlocuitoarele desktop-urilor au performante superioare, dar sunt mai grele si mai masive, facandu-le dificil de a fi transportate. Cand cumperi un laptop nou, fii atent la aceste doua caracteristici si incearca sa alegi un notebook in functie de stilul de viata pe care il ai.
2. Procesor (CPU)
Procesoarele de laptopuri nu erau la fel de rapide ca cele ale unui desktop, dar astazi treaba s-a schimbat. Cel mai des intalnite sunt cele dual-core, iar tipul de procesor intalnit intr-un notebook variaza in fucntie de dimensiunile sale si de tipul de laptop. CPU-ul are un impact direct asupra performantei si a autonomiei bateiei. Incearca sa alegi unul potrivit in functie de destinatia dispozitivului.
3. Memoria RAM
Laptopurile nu au aceeasi cantitate a memoriei RAM ca cea a unui desktop. Cand alegi un notebook nou, incearca sa verifici care este cantitatea maxima pe care sistemul o accepta. De asemenea, verifica daca poti face tu singur upgrade-ul sau este nevoie sa apelezi la un service specializat. Recomandarea mea este sa alegi unul cu cel putin 4GB de RAM, astfel viitorul dispozitiv va suporta mai bine multitasking-ul.
4. Display si Video
Cu cat diagonala ecranului este mai mare cu atat laptopul va avea o greutate mai mare. In ceea ce priveste rezolutia display-ului, cea standard este de 1366 x 768 px. Daca iti place sa vizionezi filme la calitate buna, atunci ar fi bine sa te indrepti catre un display ce are rezolutie Full HD, adica 1920 x 1080 px. Procesorul grafic va determina performanta laptopului in aplicatii grafice, gen editare foto/video sau jocuri.
5. Capacitatea de Stocare (HDD)Cat de mare vrei sa fie hard disk-ul? Chiar ai nevoie de unul de 1TB? La ce trebuie sa fii atent este vitezade rotatie (recomandat 7200 rpm), dar daca iti doresti ceva si mai performant ar fi alegerea unui laptop cu SSD sau unul cu stocare hibrida. Rapiditatea cu care vei putea sa rezolvi sarcinile este cu mult mai mare in cazul unui laptop cu stocare SSD fata de unul cu HDD.
6. Optiuni de Conectivitate (Networking)
Posibilitatea de a te conecta la internet este una dintre cele mai interesante optiuni ale unui laptop. Cauta modele ce suporta atat conexiune Wi-Fi cat si LAN. De asemenea, acorda o atentie mai aparte si porturilor de conectivitate. Un laptop modern trebuie sa aiba : HDMI, USB 2.0, USB 3.0, iesire audio, VGA, cititor de carduri SD, DVD RW.
7. Autonomia Bateriei
Cat de bun este un laptop portabil daca nu il poti folosi pentru o perioada mai lunga de 30 de minute la o incarcare completa? Incearca sa te indrepti catre un model ce are o autonomie mai mare, 5-6 ore cred ca ar fi suficient.
8. Garantie
Datorita faptului ca laptopurile sunt usor de transportat, exista riscul ca acestea sa se strice mult mai repede. Cand cumperi un nou notebook asigura-te ca vei primi o garantie de cel putin 1 an de zile, dar daca il folosesti si mai des, opteaza pentru una de 3 ani.

Pentru mai multe informatii despre Revista de It Exploreaz─â noul nostru Pagina net: click aici