Informatii despre protectia muncii Neamt

UAtunci cand locurile de munca sufera modificari, extinderi si/sau transformari dupa data intrarii in vigoare a prezentei hotarari, angajatorul trebuie sa ia toate masurile necesare pentru a se asigura ca aceste modificari, extinderi si/sau transformari sunt in concordanta cu cerintele minime.Lucratorii si/sau reprezentantii acestora trebuie sa fie informati cu privire la toate masurile ce trebuie luate in domeniul securitatii si sanatatii la locul de munca.Caile si iesirile de urgenta trebuie sa ramana in permanenta libere si sa conduca in mod cat mai direct posibil in aer liber sau in spatii sigure. in caz de pericol, trebuie sa fie posibila evacuarea rapida si in conditii cat mai sigure a lucratorilor de la toate posturile de lucru.

Lucreaza intr-un mediu cat se poate de sigur

Odata ce aceste evaluari de risc au fost efectuate, poate fi mult mai usor sa fie desfasurate unele actiuni preventive, pentru eliminarea riscurilor in procesul de munca. Astfel se ia in considerarea necesitatea ca o sarcina sa fie dusa la bun sfarsit, metode pentru eliminarea pericolelor, si folosirea unor procese de lucru imbunatatite. In ceea ce priveste intocmirea acestor planuri pentru evacuare, vor participa specialisti din cadrul inspectoratelor pentru situatii de urgenta judetene, care vor trebui sa stabileasca localitatile, institutiile, operatorii economici, numarul si structura populatiei sau a persoanelor ce vor fi evacuate.Ei sunt cei care vor trebui sa recunoasca zona sau localnicii care vor trebui evacuati, sau in cazul unui imobil, persoanele prezente in interiorul acestuia. Se vor analiza totodata si posibilitatile de cazare, de aprovizionare, de depozitare a bunurilor in cazul in care se va impune aceasta situatie.

Conform acestui principiu, dealtfel garantat de Constitutie, va recomandam actualizarea si completarea Regulamentului Intern pentru a produce efecte benefice in viitor si pentru viitorul companiei dumneavoastra. Fisa postului este un document operational important care precizeaza sarcinile si responsabilitatile ce-i revin titularului postului, conditiile de lucru, standardele de performanta, modalitatea de recompensare, precum si caracteristicile personale necesare angajatului pentru indeplinirea cerintelor postului. Organigrama reflecta modul de organizare al unei entitati asa cum a fost el gandit de managerul / administratorul acesteia. O societate comerciala nu se organizeaza functie de organigrama ci organigrama se intocmeste astfel incat sa reflecte modul de organizare al acesteia. O organigrama poate fi modificata oricand functie de necesitati.

 protectiamunciisu.ro , evaluare de risc , protectia muncii Iasi

Este foarte important sa ai un loc de munca sigur

Potrivit prevederilor Hotararii Guvernului nr.1146 din 30 august 2006, angajatorul este obligat sa ia masurile necesare pentru ca echipamentul de munca pus la dispozitia lucratorilor din intreprindere si/sau unitati sa corespunda lucrului prestat ori sa fie adaptat acestui scop si sa poata fi utilizat de catre lucratori, fara a pune in pericol securitatea sau sanatatea acestora. in primul rand, orice activitate economica trebuie sa aiba o evaluare a riscurilor de accidentare si imbolnavire la locul de munca, in functie de tipul meseriilor care se practica. Prin aceasta evaluare se stabilesc potentialele riscuri la care sunt supusi angajatii societatii respective. Dupa ce s-au stabilit potentialele riscuri, se va redacta planul de prevenire al acestora. Planul de prevenire si evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire la locul de munca vor ajuta la intocmirea instructiunilor proprii fiecarei meserii.

 

Tag: protectiamunciisu.ro evaluare de risc protectia muncii Iasi