Ozongenerator

Det finns en mycket effektiv luftrenare som använder UV-teknik för att rena luftren från olika typer av lukter, bakterier och mögel. När detta är gjort bör man stänga alla ventiler, fönster och andra källor där frisk luft kan komma in. Man gör detta för att ozongenerator ger en betydligt mindre ozonkoncentration om ny luft kan komma in. En vanligt fråga angående ozongeneratorer är hur länge de ska användas för att åtgärda olika problem. Detta är väldigt svårt att svara på då det är så pass många faktorer som spelar in underneath en sanering med en ozongenerator. Det andra som har betydelse är om det är lukt eller mögel som man ska sanera med ozongenerator. Då man sanerar mögel med en ozongenerator behöver man oftast köra relativt korta tider då möglet är ganska ytligt.

Det finns flera saker att tänka på innan man ska köpa en ozongenerator för sanering av lukt och mögel. Det finns flera mer eller mindre oseriösa aktörer på marknaden som ger missvisande data om sina ozongeneratorer. Det första som man alltid ska fråga innan man köper en ozongenerator är hur ozonproduktionen är uppmätt. Fördelar med att sanera lukt och mögel med en ozongenerator är framförallt att saneringen utförs på ett mycket effektivt sätt.

En ozongenerator bör placeras så central som möjligt till den lukt eller det mögel som man vill ta bort. På konstgjord väg med hjälp av en ozongenerator kan man dock komma upp i betydligt högre koncentration som kan få tillfälliga negativa effekter för oss människor. De vanligaste symtomen om man utsätts för högre ozonkoncentration från en ozongenerator är att det börjar sticka i halsen och näsan.

En annan fördel med en sanering med ozon från en ozongenerator är att man inte behöver hantera några gifter. Då man sanerar med en ozongenerator så sönderfaller allt ozon tillbaka till syre och lämnar därmed inte efter sig några gifter överhuvudtaget. Att sanera med ozongenerator som producerar ozon är förmodligen den effektivaste metoden som man kan använda sig av då det kommer until ozongeneratorer sanering.