Being Energetic is Critical For Effective Growing older.

År 2003, forskare begärs en äldre befolkning i Manitoba Kanada vad de definierar som få äldre effektivt . Den reaktion var att pensionärer nämns det till dem produktiva allt äldre är är kroppslig match blir friskare i människokroppen och sinne, och resterande socialt energisk . Det visar sig att det är exakt dessa 4 variabler att delta i på största roll i åldrande produktivt. Analys har visade som inte bara är dessa fyra element avgörande för dessa av oss i våra senare många år men deras frånvaro tidigt i vår vardag höjer på sannolikhet av mentala emotionella , och beteende frågor senare på.

Vara Energisk är Viktigt För Produktiv åldrande

Den väsentligt faktor av produktiva blir äldre återstår livlig dock, när vi åldras, detta förvandlas till svårare och tuffare . Den vanligt Fastställd skäl att det är svårt för folk till förbli energisk är att gång vi hit en specificerade ålder vi skulle rättvist ägna våra dagar i gungstolen. Ändå, Minnesota forskaren Jan Hively identifieras att vistas i gungstolen var föregående sak på äldre vill göra:

"Om 40 % seniorer intervjuade uppgav de arbetade efter pensionsålder om. hälften uppgav de Krävs på pengar , men den andra 50% arbetade sedan de ville till - och planeras att göra det tills fysiskt inte kan Många andra folks förklarade de stannade ockuperade genom frivillighet sjuttio fem procent av de tillfrågade också beskrivna på egen hand som livlig och friskare rätt i sina 80-talet ".

Så om problem till förbli energisk inte härrör från en frånvaro av lust eller beslutsamhet där gör utmaningen visas från? Det visar sig att stora utmaning i vistas energisk är tack till lägre i kroppsliga ändamål när vi åldras.

Enligt till Carol Ewing Garber län universitet :

" Faktiska fysiska utföra är potential till exekvera två grundläggande och instrumentala rutiner av dag till dag bostad och förmåga av äldre vuxna att uppehålla sig i grupp beror till stor utsträckning på deras nivå av kroppsliga fungerar Som . mognare enskilda upplevelser nedgång i fysiska Operate , han / hon möter ökande problem i ta del i de instrumentala åtgärder av varje dag bosatt , och kanske handtag dessa svårigheter av undvika eller begränsande dessa aktiviteter . Sedan detta droppe kan uppstår successivt , de bifogade ändringar i fysiska funktion kan vara subtil och inte lätt uppenbar till hälsovård leverantörer familjemedlemmar - eller ens till specifika - tills den individ är inte kan till utföra till action alls ".

Den fråga med sjunkande övning inte grund till en brist av beslutsamhet men stället är på grund av till en ekologiska nedgång i kapacitet till engagera i individer dag till dag åtgärder att hjälpa till framgångsrik åldrande .

Hur Assist Det Äldre Återstående Energisk

Vägen till ålder framgångsrikt är att säker att åldern är blir livlig båda socialt och fysiskt -men det inte tillräckliga bara förklara till på äldre till strejk på hälsoklubb eftersom det som människor ålder finns många personliga variationer i diplom och slag av fysisk aktivitet någon kan göra. I köp till inspirera och hjälp på äldre fortsätter att vara aktiv Det är kritisk för assisterad bosatt leverantörer till utföra enskilda utvärderingen när det kommer till utveckla rutiner och rekreation. Det är föreslog som hjälpte lever utövare gör påföljande :

â ?? ¢ Initial omdöme en bostad på sjukvård historiska förflutna från så många källor som möjligt (t.ex. Daglig Verksamhet