Ett snabbt sms lån – ett bra val?

Ett snabbt sms lån – ett bra val?

Det finns många människor som befinner sig i betydande finansiella svårigheter och inte vet vad de ska göra åt situationen. Om en sådan person läser om ett snabbt sms lån via en online-sökning eller genom att köra förbi ett skyltfönster med reklam för denna typ av lån, kan ett snabbt beslut att slå till för att få tag på snabba pengar tas. Det är en förekomst som en person som ansöker om denna typ av lån gör utan att noga studera de negativa konsekvenserna. Lokala kreditföretag skulle rekommendera andra källor för att få vissa ekonomiska lättnader. Innan du ansöker om ett sms, måste man lära sig relevanta fakta om lånet.

STORA AVGIFTER KOMMER ATT KNYTAS TILL ETT SMS LÅN

De flesta människor medvetna om att lån kommer att ha ränta och att det kräver bevis på inkomst. Man måste dock veta att räntan på ett snabblån kan komma in på någonstans från 24 till 39% vilket motsvarar en massa pengar man redan inte har tillgängliga. Även om man levde i en värld som satt ett tak på smslåneräntor, är räntan fortfarande hög. En person som får denna typ av lån skulle inte kunna betala tillbaka på sin nästa avlöningsdag och sträcker sig lånet. När denna situation inträffar, måste intresse avgifter betalas igen. Det finns dessutom flera hög avgift för "administrativa" avgifter för lånet som kommer att betalas. Det kan hända att människor som blir involverad med en avlöningsdag lån hitta själva söker en avlöningsdag lån att betala av en annan, situationen spiraler utom kontroll och ekonomisk ruin vävstolar i en nära framtid.

BETYDANDE FAKTA ATT KOMMA IHÅG

Dem som får ett lån helt avser att återbetala skulden. När man har en avlöningsdag lån, är det dock betalas av den nästa avlöningsdag. Man måste dock komma ihåg att det finns andra räkningar att betala, mat och gas att köpa och medlen för lån betalning kan inte vara där för att återbetala lånet. Av dessa skäl kan man engagera sig i en ond cirkel av att försöka hitta mer pengar strömmar att uppfylla alla finansiella skyldigheter. En sådan cykel verkar aldrig sinande tills resultatet kan behöva vara en konkurs arkivering. Deklarerande konkurs är något som de flesta människor vill undvika.

Hantera den hemska cykeln av skuld kommer att ha en effekt på hela familjen. Oron blir konstant och bill samling samtal, brev och hot kan resultera i överväldigande stress som kan orsaka depression och andra medicinska problem. Vissa människor blir oförmögna att arbeta och inte vidta åtgärder eller söka hjälp att lösa de ekonomiska problemen. Om människor är fullständigt informerade om de negativa konsekvenserna av avlöningsdag lån, bör de kunna undvika denna lösning brist på pengar.

ANDRA ALTERNATIV FÖR EKONOMISK HJÄLP

Lokala kreditföretag föreslår att människor som har finansiella problem överväga att få en låg eller ingen ränta kreditkort som kan betalas ner gradvis när hushållens skyldigheter uppfylls. Dessutom bör vi alltid vända oss till kommunens konsumentrådgivning när det gäller alla program som de kan erbjuda som kan hjälpa till med familjens ekonomiska frågor. De flesta av dessa byråer erbjuder både säkra och osäkra lån paket. Dessutom kommer man finna att betalningar och räntor med kreditföreningar är vanligtvis lägre än med andra finansiella institutioner. Det är i ditt bästa intresse att undvika att bli involverad med ett sms lån och istället undersöka andra vägar för att skaffa fram pengar för att hjälpa till med finanserna. Det finns måna alternativ till de livligt annonserade sms lånen.