Piet Hein Eek's Tube diesel horloges

Piet Hein Eek, een van Nederland's Diesel horloges toonaangevende ontwerpers, wordt meestal in één adem genoemd met het 'scrapwood' meubels en behang dat hem wereldberoemd maakte. Met zijn nogal tegendraadse mentaliteit ontwerpt hij ook verlichting, accessoires en volledige interieurs.

Die tegendraadse mindset vond hij ook terug bij het Amsterdamse LEFF. Samen gingen ze de uitdaging aan en sloegen ze de handen in elkaar. De samenwerking resulteerde in de 'tube series', een tijdloze collectie bestaande uit een klok, een luidspreker en nu ook een uurwerk. 

Piet Hein Eek: "Mijn DIESEL Heren horloges uitgangspunt voor de tube clock was een stalen buis en een geëxtrudeerde ring die zou functioneren als het gezicht van de klok. We vonden eerste prototype zo mooi, dat we er niets meer aan veranderden. Het uiteindelijke ontwerp is zo herkenbaar en eenvoudig dat je meteen zou denken dat het al bestaat, ook al is het stuk uniek. Voor de meeste ontwerpers is eenvoud trouwens niet meteen de go-to area wanneer je iets bijzonders wilt creëeren."