anuarasyidah


Ya ALLAH tiba-tiba hatiku amat rindu akan menjengah weblog yang amat memberi satu memori dalam hidupku. Sekiranya anda merancang untuk ke lengthy seashore pulau perhentian kecil pada 2015 ini, Saya nasihatkan tempah dengan lebih awal. Untuk Pakej Lengthy seashore Pulau Perhentian Kecil ( Serendah RM260 ini ) ianya sah untuk isnin hingga jumaat. Untuk Pakej Long seaside Pulau Perhentian Kecil ( Serendah RM260 ini ) ianya sah untuk jumaat hingga ahad. Ewans Place ini terletak di belakang Ombak Resort dan Sharila Resort jadi untuk ke Ewans Place anda kena melalui ombak resort. Dapatkan pakej percutian pulau perhentian dengan harga yang berpatutan dan terbaru dari kami.

Ia hanya mengambil masa selama 45 minit untuk sampai ke Jeti Kuala Besut berbanding lapangan terbang Kuala Terengganu yang memakan masa selama 1 jam setengah hingga 2 jam untuk ke Jeti Kuala Besut. Bagi yang menaiki bas ekspress, anda boleh membeli tiket ke Kuala Besut, ini kerana hentian bas Kuala Besut terletak berhampiran dengan jeti Kuala Besut untuk ke Pulau Perhentian. Hari ini tiba-tiba rindu pada Rantau Abang dan rasa seperti mahu kembali ke sana.

Semua pakej tidak termasuk RM 5 (dewasa) RM2 (kanak-Kanak) caj pemuliharaan taman laut dimana anda dikehendaki untuk membayar sendiri di kaunter Jabatan Laut yang terdapat di jeti sebelum menaiki bot. Pengguna dinasihatkan untuk menggunakan laluan alternatif Kuantan keluar ke persimpangan Bentong manakala dari Kuala Lumpur keluar ke persimpangan Genting Sempah. Tips 5 : Kalau anda tiba di airport Langkawi untuk mencari kereta sewa, kat situ ada ramai ulat-ulat yang sedang tunggu.

Anda bebas untuk memilih samada mahukan pakej yang FREE and EASY atau FULLBOARD pakej atau Pakej yang dilengkapi aktiviti snorkeling ataupun tidak. Untuk yang tidak mahu aktiviti snorkeling, anda boleh memilih pakej TANPA Snorkeling atau boleh memilih pakej FREE and SIMPLE jika anda ingin menyaksikan dan menikmati keindahan laut di Pulau Perhentian. Mungkin anda boleh dapatkan feel seperti cerita TLU dengan berkunjung ke banglo tersebut.

Pakej bajet lengthy seaside ini menawarkan aktiviti yang sangat menarik untuk anda di pulau perhentian kecil seperti kayak, snorkeling,banana boat dan mountain climbing. Kepada yang ingin bercuti pada pada hari ahad hingga jumaat ( waktu weekdays ) Anda boleh dapatkan pakej bajet perhentian ini serendah rm260 seorang. Untuk hujung minggu anda tidak dinasihatkan untuk tidak stroll pakej percutian pulau langkawi in ke pulau perhentian kecil. Semua yang masuk hujung minggu kebanyakan reserving awal untuk masuk ke pulau perhentian kecil. So pada bulan April - September banyak mat salleh yang akan masuk pulau perhentian kecil.