kurma Safia Bertangkai, Rotab Bam, Mariami, Chocodates..


Seperti tahun-tahun sebelum ini sejak 2008, saya masih menjual kurma Yusuf Taiyoob dengan harga ADIK-BERADIK. Kurma lazat bersalut coklat dan berinti badam rangup ini diimport dari dubai yang pastinya menjadi kesukaan ramai. Terima kasih kerana mengunjungi weblog Yummy&Goodish yang memberi peluang kepada anda untuk menikmati pelbagai produk makanan berkhasiat dan lazat kurma borong keluaran Yusuf Taiyoob di samping memberi peluang perniagaan kepada anda kerana kami menawarkan harga yang sangat berpatutan dengan kualiti yang hebat. Yusuf Taiyoob adalah satu jenama yang dikenali ramai dan tidak perlu diperkenalkan lagi kepada umum kerana populariti dan kelazatannya. Jadi, apa tunggu lagi, mulakan langkah awal anda untuk menjadi usahawan kurma sekarang.

Di pasaran, kurma jenis ini menjadi kurma dengan predikat tertinggi dari segi harga. Kurma Ajwah kebanyakan tumbuh di kota Madinah, Saudi Arabia dan memiliki bentuk yang lebih kecil dengan warna yang juga lebih hitam. Kurma memiliki ciri-ciri warna kuning keemasan, tidak terlalu kering, dan juga tidak terlalu manis. Kurma ini merupakan varietas unggul yang sangat terkenal di Libya, Aljazair, Amerika Serikat, dan Tunisia. Dalam beberapa tradisi kurma jenis ini sering dikenal dengan welcome kurma”, atau kurma yang dihidangkan untuk menyambut tamu. Kurma jenis ini memiliki masa simpan yang lama, bahkan hingga 2 tahun jika disimpan di suhu -5 derajat Celcius.

Dates (Buah Kurma) is normally just referred to as an electrical group associated with nutritional requirements, even with their very own tiny measurement. Essentially the most helpful Dates (Buah Kurma) weight-reduction plan specifics is often seemingly profoundly plentiful with linens together with a few of the essential vitamins just like, potassium, calcium supplements in addition to magnesium.

Kurma adalah sejenis tumbuhan (Palma) atau dikenali dalam bahasa saintifiknya sebagai Phonex dactylifera yang berbuah dan boleh dimakan sama ada yang masak atau yang mentah. Antara kurma yang terkenal ialah kurma Madinah dan Iran yang dikatakan mempunyai berpuluh-puluh jenis. Pasar Kurma Madinah terletak sekitar 60 meter di sebelah selatan Masjid Nabawi.

Selain memiliki pusat perbelanjaan kelas tinggi yang menawarkan produk terbaru dari merek ternama dari Milan dan Paris, kawasan kota tua di Jeddah ini juga dipadati pedagang tradisional dan pasar terbuka yang menawarkan aneka produk fesyen dan memento dengan harga relatif murah. Barang-barang impor dari Cina ini rata-rata dijual grosiran dan harganya sangat murah. Semua harga barang yang dijual di Pasar Bab Mekkah terjangkau dan termasuk murah.