record Of Shops That You Can Buy Using Dinar & Dirham In Malaysia.


Kurma Medjool - Raja Kurma yang manis dan legit satu ini kerap menjadi primadona ketika bulan ramadan tiba. Harga yang kompetitif dan brand produk yang didukung Ustadz Yusuf Mansyur ebagai bintang iklan, menjadikan produk ini salah satu produk yang cepat dari segi distribusinya. Kalau untuk jenis produk ini sudah tidak disangsikan lagi, dengan tersebar di seluruh apotek menjadikan jenis merk ini sudah mempunyai nama di mata konsumen. Tak lain karena ada hadits terkait jenis kurma yang menjadi kesukaan Rasulullah shallahu ‘alaihi wa sallam ini.

Semoga semua kurma yang diposkan kepada buyer tersayang selamat sampai dan dalam keadaan baik. Alhamdulillah stok baru kurma telah sedia untuk bulan Rejab, Syaaban dan Ramadhan. pengedar kurma Kini anda boleh dapatkan secara eksklusif dari kami, kurma-kurma yang bermutu tinggi dan terpilih seperti kurma Yuta, Safia Bertangkai, Mariami Prima, Mabroom, Safawi Ajwa dan Chocodate.

Selain itu, kurma Medjool ini memiliki biji yang kecil padahal daging buah kurmanya sangat tebal dan enak, sehingga sangat cocok dan pas bagi mereka pecinta kurma. Karena ukurannya yang sangat besar dan daging buah yang tebal, Kurma Medjool juga dikenal dengan sebutan Raja Kurma atau Kurma Berlian. Kurma asal California ini juga merupakan sumber vitamin, mineral dan kalium yang merupakan serat larut makanan. Karena itu kurma sangat dianjurkan dimakan saat berbuka puasa agar kondisi tubuh menjadi cepat pulih atau segar kembali. Raja Kurma ini memiliki 66 kalori tiap butirnya, banyak makan kurma (apapun) tidak membuat gemuk.

Dapatkan produk Shaklee dan khidmat nasihat dari pengedar sah Shaklee iaitu: YatiAdam (Perak), WinaWellness (Pulau Pinang), ElnaOmie (Johor Baharu), BondaSihat (Sabah), IzzyAdlina (Selangor), RanauHealthyVitamins (Sabah), ShanaSharafas (Selangor), VitaminSiCilik (Johor Baharu), IreneVitamin (Sabah), SihatVitamin (Seremban). Berikut ini beberapa Merk Habbatussauda yang kami distribusikan dan mempunyai merk yang sudah sangat terkenal di seluruh Indonesia. Di pasaran jenis kurma ini menjadi kurma dengan predikat tertinggi dari segi harga.

Selalu disimpan di dalam lemari pendingin, bersih dan rapi, sehingga terjamin kualitasnya. Selain kurma medjool, kami juga telah mengirim puluhan kg Kurma Ajwa ke hampir seluruh Indonesia, semua tiba dengan selamat dan pelangganpun puas. Ulat yang ada di dalam kurma lama dapat memusnahkan amuba dan membunuh bakteria yang mungkin menyerang manusia. Seandainya tidak kerana kurma dan kopi arab, nescaya penduduk Jazirah Arab akan diserang berbagai penyakit yang tidak diketahui hujung pangkalnya kecuali oleh Allah. Di Shaklee, mereka percaya alam semulajadi adalah jawapan kepada kehidupan yang lebih panjang, sihat dan produktif.