jualan Kurma Yusuf Taiyoob, Kurma Madu Bam, Kurma Safia, Kurma Ajwa, Kurma Mariami, Chocodate


Kurma Barari adalah kurma yang terbaru dipasaran , ia bukan sahaja lebih sedap malah kandungan gula dalam kurma juga adalah lebih rendah dengan kurma yang lain. Kini anda boleh dapatkan secara eksklusif dari kami, kurma-kurma yang bermutu tinggi dan terpilih seperti kurma Yuta, Safia Bertangkai, Mariami Prima, Mabroom, Safawi Ajwa dan Chocodate. Kami menawarkan pelbagai produk Yusuf Taiyoob dengan harga yang sangat kompetetif. Feedback dari shopper from Utara to Selatan semua cakap kurma ni sedap lebih sedap dari Kurma Tunisia. Disebabkan kepentingannya juga, Allah SWT telah menyebut kalimah kurma sebanyak 21 kali dalam al-Quran. Ramai yang tidak mengetahui bahawa kurma sangat kaya dengan zat galian dan vitamin.

Maka daripada ayat ini, kita dapati dengan jelas Allah SWT mengarahkan Mariam a.s supaya memakan buah kurma untuk mengurangkan kesakitan bersalin dan menenangkan hati beliau ketika hendak melahirkan Isa a.s. Sekiranya ada buah yang lebih kurma mariami baik daripada kurma untuk menahan kesakitan bersalin nescaya Allah SWT akan mengurniakan buah tersebut kepada Mariam, tetapi ternyata tidak ada buah yang lebih baik daripada kurma di dunia ini untuk memudahkan proses bersalin.

Maka antara salah satu daripada rahsianya seperti yang terdapat dalam kitab 'al-Maktuubaat' hasil tulisan Siir al-Hindi, menyatakan bahawa biji kurma itu pada asalnya dicipta oleh Allah SWT daripada sisa tanah kejadian Nabi Adam a.s. Oleh hal yang demikian, sesiapa yang memakan kurma akan terus menjadi darah daging dan rasa kenyang dengan serta-merta.

Berdasarkan kajian kimia dan fi siologi oleh Dr. Ahmad Abdul Ra'ouf Hisyam dan Dr. Ali Ahmad Syahhat, memakan kurma ketika berbuka puasa akan menambahkan peratus kandungan glukosa dan sukrosa dalam badan. Bahkan dengan memakan tujuh biji kurma ajwah akan menyebabkan seseorang itu terselamat daripada sihir dan gangguan syaitan. Kurma lazat bersalut coklat dan berinti badam rangup ini diimport dari dubai yang pastinya menjadi kesukaan ramai.

AA-Grade Kurma Mariami (200g) sealed in plastic, placed in satin pouch Wajik Sirat Cubes (200g) in satin pouch. Dari segi harga, saya pernah beli yang murah di Farmasi, tetapi tiada pelembap untuk memelihara kulit muka. This free on-line local classifieds has positively a confirmed monitor report of being one of the visited classifieds in Malaysia. The point is there are countless online classifieds to position your ads, so it's important to be very selective and put up your ads in classifieds that have truly high visitors.