jualan Kurma Yusuf Taiyoob, Kurma Madu Bam, Kurma Safia, Kurma Ajwa, Kurma Mariami, Chocodate


Seperti tahun-tahun sebelum ini sejak 2008, saya masih menjual kurma Yusuf Taiyoob dengan harga ADIK-BERADIK. Kurma lazat bersalut coklat dan berinti badam rangup ini diimport dari dubai yang pastinya menjadi kesukaan ramai. Terima kasih kerana mengunjungi weblog Yummy&Goodish yang memberi peluang kepada anda untuk menikmati pelbagai produk makanan berkhasiat dan lazat kurma borong keluaran Yusuf Taiyoob di samping memberi peluang perniagaan kepada anda kerana kami menawarkan harga yang sangat berpatutan dengan kualiti yang hebat. Yusuf Taiyoob adalah satu jenama yang dikenali ramai dan tidak perlu diperkenalkan lagi kepada umum kerana populariti dan kelazatannya. Jadi, apa tunggu lagi, mulakan langkah awal anda untuk menjadi usahawan kurma sekarang.

Kurma Mozafati merupakan jenis kurma yang berwarna gelap, bertekstur lembut, dan berukuran sedang. Kurma Halawi tentu memiliki rasa yang sangat manis jika dibanding dengan jenis kurma lainnya. Kurma yang populer di Aljazair ini berwarna sedikit cokelat kemerahan, dan kulit yang cenderung kering keriput. Kurma jenis ini berwarna cokelat gelap, dengan daging buah yang sangat lembut dan rasa manis yang khas. Ajwa Dates (Buah Kurma) is known as a clean kurma borong dried out choice of date (Kurma) fresh fruit through Saudi Arabic. These Dates (Buah Kurma) expense around a hundred and twenty - one hundred fifty Saudi Riyals for every KiloGram.

Concerning a hundred gm concerning Dates (Buah Kurma) can grant seventy 5 gm sugars, eight gm fiber content, three gm proteins along with 0. 39 gm body fats. Along with these type of, Dates (Buah Kurma) often are full of carotenoids, which will be the actual precursor related to dietary The. Dates (Buah Kurma) aren't specifically some sort of dietary goliath when evaluating another meals much like kiwi or perhaps sesame seeds, however the fruit might nevertheless present many health benefits together with fantastic flavor.

Kurma adalah sejenis tumbuhan (Palma) atau dikenali dalam bahasa saintifiknya sebagai Phonex dactylifera yang berbuah dan boleh dimakan sama ada yang masak atau yang mentah. Antara kurma yang terkenal ialah kurma Madinah dan Iran yang dikatakan mempunyai berpuluh-puluh jenis. Pasar Kurma Madinah terletak sekitar 60 meter di sebelah selatan Masjid Nabawi.

Di kanan kiri jalan ini berjajar toko-toko yang menjual aneka merk telepon genggam, kamera, MP3, MP4, MP5 dan laptop computer beserta aksesorisnya.Harganya relatif lebih murah dibandingkan dengan harga barang elektronik di tanah air. Rata-rata selisih harga barang di pasar bab mekkah lebih murah 10% daripada yang dijual di Madinah dan tempat lain di Mekkah.