Desfasurarea unei campanii de optimizare a site-ului

Potrivit specialistilor, doar in 2015 au aparut 13 modificari in algoritmul de clasare Google, care sunt cele mai semnificative si cele mai dezbatute ,dar de fapt se produc update-uri posibil chiar zilnice.

Astfel, website-urile sunt fortate sa se adapteze in mod constant acestor updaturi, cel putin pentru a va pastra locul in serpuri daca nu pentru a urca in clasamentul searchurilor naturale. In raport cu precizarile marketerilor in optimizare seo, perioada ce urmeaza va aduce un set de noi modificari.

Pregatiti situl pentru tablete si telefoane

Statisticile in 2013 anuntau pentru acest an traficul de pe device-uri mobile il va intrece pe cel standard si acest lucru s-a dovedit a fi adevarat. In prezent, avem mai multe telefoane decat desktopuri.

Pentru ca website-ul tau sa se supuna tendintelor din prezent si sa poata fi navigat usor si de pe mobile, este esential ca acesta resurse suplimentare sa fie mobile friendly. Acest lucru inseamna ca ai nevoie de optimizari si de un nou design.

Aloca o atentie marita promovarii social media

La inceput, canalele de socializare erau folosite doar in intentia de a partaja informatiile,insa in prezent, este un adevarat canal de publicitate online. Este un aspect extrem de important sa intretii pagini pe cel putin cateva site-uri de servicii seo social media pentru a publica zi de zi noutati, evenimente ori promotii. La fel de benefic este sa utilizezi o pagina de Google+ pentru business-ul tau, deoarece paginile site-ului sunt preluate mai bine in cautarea organica Google.

In ultima vreme, Google tine cont d.p.d.v. SEO de volumul de accesari ale sitului, de cate likuri si sharuri detine. Totodata, prin share-ul continutului postat in platformele de socializare, exista posibilitati crescute de a obtine backlinkuri de calitate care vor fi benefice pentru SEO.

Totodata, prin utilizarea retelelor de socializare obtineti prospecti, ceea ce duce la sporirea comenzilor .

Desi in urma cu ceva vreme exista posibilitatea de a indica cuvinte cheie generale cu scopul de a caracteriza cu ce se ocupa afacerea , pe masura diversificarii numarului de site-uri , acest lucru nu mai este posibil. Ca urmare, trebuie sa analizati foarte bine ceea ce cauta utilizatorul cand acceseaza site-urile listate de motorul de search.

Nu conteaza tipul business-ului, incercati sa publicati frecvent continut nou. In situatia unui forum acest aspect e de la sine inteles, insa daca aveti un site de prezentare, straduiti-va sa veniti intotdeauna noi articole referitoare la business-ul dvs.. Contentul distribuiti-l intotdeauna in retelele de socializare.