Aspecte cheie ale Instalatiei GPL examinate

În gloriosul an 2013, numărul concetatenilor ce şi-au montat sisteme de alimentare de gaz petrolier la autovehicule a fost cu 23 % mai mare fata de anul precedent, potrivit unei analize facute de unul dintre cei mai influenti importatori de sisteme gaz petrolier lichefiat din tara. Alimentarea autoturismelor cu gaz petrolier lichefiat prezinta mai multe avantaje atat din punct de vedere economic cat si din punct de vedere functional, gpl-ul fiind un carburant ecologic fapt care este benefic atat pentru MAS totodata si pentru climatul inconjurator.

Gpl-ul este o combinatie de hidrocarburi format predominator dintr-o mixtura de propan si butan, realizat prin rafinarea "aur negru" sau direct din extractie, dupa ce a fost separat de gaze sau petrolul cu care acesta este în combinatie în zacamintele petrolifere preponderent subterane, dar nu numai.Gazul petrolier lichefiat este un combustibil alternativ de care s-a folosit aproape fiecare dintre noi.Instalatia multipunct este compatibila cu masini cu 3, 4, 5, 6 sau 8 pistoane, are un element filtrant pt faza lichida si unul pentru faza gazoasa.

Sistemul este dotat cu un buton de bord ce face posibila trecerea de la benzina la gaz petrolier si invers, in orice moment, fara ca utilizatorul sa simta vreo schimbare in modul de functionare normal al autovehiculului, fapt pt care desi se creste cu un plus de greutate, pierderea de cuplu este insignifianta in jur de trei procente.

Instalatia gpl se instaleaza in paralel cu sistemul de alimentare cu benzina functionand in stransa legatura cu sistemul de injectie al autoturismului ceea ce face ca vehiculul sa-si păstreze coeficientele de instalatii gpl auto preturi performante dinamice si de consum.

As dori sa fiu direct si sa va spun din prima, ca nu merita sa iti pui GPL pe autovehicul in cazul in care faci extraordinar de putini KM cu autoturismul, in cazul in care folosesti doar sa mergi pana la cumparaturi sau numai cu anumite situatii.Din aproximarile mele, o instalatie gpl se amortizeaza in aproximativ 20000-25000 km , in functie de cat costa, numai din diferenta de cost dintre benzina si gaz,si dupa esti pe profit. O instalatie pe GPL trebuie gandita pe termen minim 2 ani si efectuata la kilometrii efectuati, altfel e numai un capriciu, ca de exemplu niste jante mai aratoase, cand de fapt ar trebui sa fie un beneficiu.

Instalatia cu injectie secventiala de gaz este mai scumpa decat ceea pentru injectie monopunct cu calculator si motoras pas cu pas, insa este mult mai economicoasa, consumul de gaz fiind sensibil egal cu cel de benzina.

In piata instalatiilor auto de gaz petrolifer in continua marire ca cea din tara se gasesc multitudine de super-oferte care mai de care mai tentante cu privire la marca si cost insa nu se povesteste nimic despre instalare, service, reparatii si mentenanta instalatiilor gpl auto.