Elemente de bază ale Instalatii GPL - o actualizare

În anul de gratie 2012, numărul romanilor ce au montat sisteme de alimentare de gaz petrolier lichefiat la autovehicule a fost cu 17 % in crestere fata de anul trecut, potrivit unui studiu facute de unul dintre cei mai notabili producători de instalaţii gpl auto din tara noastra . Injectia autovehiculelor cu gaz petrolier prezinta mai multe beneficii atat din perspectiva economica cat si functional, gpl-ul fiind un carburant ecologic fapt care este favorabil atat pentru motor cat si pentru climatul inconjurator.

Instalatia cu alimentare secventiala de gaz este mai scumpa decat ceea pentru injectie monopunct cu comutator si motoras pas cu pas, insa este mult mai aleasa, consumul de gaz fiind sensibil egal cu cel de benzina.

Instalatia multipunct este compatibila cu vehicule cu 3, 4, 5, 6 sau 8 pistoane, are un element filtrant pentru faza lichida si unul pentru faza gazoasa.

Sistemul este dotat cu un buton de bord care face posibila trecerea de la benzina la gaz petrolier lichefiat si vice versa, in orice moment, fara ca utilizatorul sa resimta o schimbare in modul de functionare obisnuit al masinii, fapt pt care desi se adauga un "bonus" de greutate, pierderea de cuplu este de nementionat aproximativ 3 procente.

Gpl este un amestec de hidrocarburi format preponderent dintr-un amestec de propan si butan, obtinut prin rafinarea petrolului sau direct din extractie, dupa ce a fost extras de gazele naturale sau titeiul cu care acesta este în amestec în zacaminte predominant submarine, dar nu numai.Gpl este un combustibil alternativ foarte des folosita aproape fiecare dintre noi.

Instalatia Auto gaz reprezinta un set de componente care instalata pe autoturism cu motor mas permite acestui vehicul sa functioneze si pe gaz petrolier lichefiat, in afara de functionarea pe benzina in functie de optiunea soferului.

Daca pot as dori sa fiu nemijlocit si sa va spun direct, nu merita sa iti montezi GPL pe autovehicul daca faci extrem de putini KM cu autovehiculul, daca folosesti numai sa mergi pana la cumparaturi sau doar cu anumite evenimente.Din aproximarile mele, o instalatie gaz petrolier lichefiat se cumpara singura in aproximativ 25000 km , in functie de cat costa, numai din diferenta de pret dintre benzina si gpl,iar apoi esti pe plus. O instalatie pe GPL trebuie analizata pe termen mediu-lung si raportata la km parcursi, altfel e doar un capriciu, ca de exemplu niste becuri xenoane, cand de fapt ar trebui sa fie o investitie.

In piata instalatiilor auto de gaz petrolifer lichefiat in continua sporire ca cea din Romania montaj gpl constanta se intalnesc multitudine de super-oferte care mai de care mai atragatoare cu privire la marca si cost insa nu se povesteste nimic despre instalare, service, reparatii si mentenanta instalatiilor gpl auto.